Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT’LI BAŞARILI ÖĞRENCİLER TBMM’ Nİ GEZDİLER   
SAMSAT’LI BAŞARILI ÖĞRENCİLER TBMM’ Nİ GEZDİLER


SAMSAT KAYMAKAMLIĞI, EN BAŞARILI  41 ÖĞRENCİYİ ANITKABİR, TBMM, BAŞBAKANLIK, ANADOLU MEDENİYETLERİ MÜZESİ VE ÇANAKKALE GEZİSİ ÇERÇEVESİNDE TBMM’Nİ GEZDİLER

            Samsat Kaymakamlığı, ilçe genelindeki 23 okuldan tespit edilen en başarılı 41 öğrenciyi başarılarından dolayı ödüllendirmek, birlik ve beraberlik duygularını pekiştirmek, Cumhuriyeti ve vatanını seven, ufku açık, milli duyguları güçlü öğrenciler yetiştirilmesi amacıyla Anıtkabir ve Müzesi, Anadolu Medeniyetleri Müzesi ve Çanakkale Şehitliği ile TBMM ve Başbakanlık’ı  kapsayan bir gezi düzenledi.

            Bu gezinin birinci gününde önce Anıtkabir ziyaret edildi. 41 öğrencinin yanı sıra Samsat Kaymakamı Doğan Demirdaş, Belediye Başkanı Abdulkadir Aslan ile birlikte katıldılar.

            Anadolu Medeniyetleri Müzesini gezen öğrenciler eserleri yakından inceleyerek özellikle Adıyaman ve Samsat’ta bulunan eserler hakkında bilgi alarak, notlar aldılar.

 

            Daha sonra görevlendirilen görevli nezaretinde Kaymakam Doğan Demirdaş’ın başkanlığında Anıtkabir ziyaret edilerek Ulu Önder Atatürk’ün mozolesine çelenk konularak saygı duruşunda bulunuldu. Kaymakam Doğan Demirdaş Şeref Defterine duygularını yazarak defteri imzaladı. Anıtkabir Müzesi de görevlendirilen bir rehber nezaretinde gezildi.

MİLLETVEKİLİ A.FARUK ÜNSAL ÖĞRENCİLERE MECLİSTE YEMEK VERDİ

            Adıyaman Milletvekili Ahmet Faruk Ünsal öğrencilere TBMM’ nde öğle yemeği verdi ve öğrencilerle yakından ilgilendi.

            Öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektiren Milletvekili Ünsal yaptığı açıklamada böylesi geniş kapsamlı bir organizasyonun öğrenciler için önemli olduğunu, öğrencilerin ufkunu açacağını ifade ederek Kaymakam Doğan Demirdaş ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkür etti. Daha sonra görevlendirilen rehberler eşliğinde çocuklara TBMM gezdirildi.

 

SAMSATLI ÖĞRENCİLERİ TBMM BAŞKAN VEKİLİ NEVZAT PAKDİL KABUL ETTİ

            Samsat Kaymakamı Doğan Demirdaş Başkanlığındaki heyet ve öğrencileri TBMM Başkan Vekili Nevzat Pakdil makamında kabul etti. Kabulde Adıyaman Milletvekili Ahmet Faruk Ünsal’da hazır bulundu. Başkan Vekili Nevzat Pakdil ile TBMM’nin kuruluşunun 86. yıldönümü münasebeti ile bir görüşme yapıldı. Yapılan sohbette Samsat’lı öğrencilerce ilginç sorulan soruldu. Öğrenciler; Milli irade niçin önemlidir? Siz nasıl ve niçin Başkan Vekili Seçildiniz? Sizin Başkan Vekili olarak göreviniz nedir? Kaç Başkan Vekili var? gibi bir çok sorular sordular ve cevap aldılar.

            Başkan Vekili Nevzat Pakdil, bu gezi çalışması birlik ve kardeşliği pekiştirecek, Kurtuluş mücadelesindeki Türk Milletinin başarıları hissedilecek ve Çanakkale ruhunun canlanacağını ifade etti. Öğrencileri tek tek öpen ve hatıra fotoğrafı çektiren Pakdil kendi memleketi olan Kahramanmaraş’tan getirttiği fıstık esmesi ikram etti ve birer hediye paketi verdi.

           

      TBMM programından sonra Çanakkale’ye hareket eden öğrencileri Çanakkale’de, aynı zamanda resmi rehber olan Eceabat İlçe Milli Eğitim Müdürü Namık Ölçücü karşıladı. Namık Ölçücü gezi boyunca öğrencilere refakat ederek Çanakkale Zaferinin geçtiği mekanları, tarihi olayları duygulara hitap ederek anlattı. Öğrenciler Çanakkale gezisi sırasında; Çamburnu Kalesi, Kilikbahir Kalesi, Hamidiye Tabyaları, Mecidiye Tabyaları, Seyid Onbaşı Anıtı,Soğanlıdere Şehitliği, Behramlı Köyü, Şahindere Şehitliği, Alçıtepe Köyü, Kerevizdere, Çanakkale Abidesi, Morto Koyu, Seddülbahir, İlk Şehitler Abidesi, Yahya Çavuş Şehitliği, Ertuğrul Koyu, Mehmetçiğe saygı Anıtı, Kanlısırt, Kırmızısırt, Hüseyin Avni Bey Şehitliği, Anzak Koyu, Arıburnu Yarları, Bomba  Sırtı, 57. Alay Şehitliği, Conk Bayırı, Anafarta Köyü, Anafartalar Garnizon Karargahı’ nı gezdiler.

          Tekrar Ankara’ya dönen öğrenciler Atakule, Başbakanlık ve Bazı Bakanlıkları gezerek 5 günlük geziyi tamamlayarak Samsat ilçesine dönüş yaptılar.
Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Samsat Kaymakamı Doğan DEMİRDAŞ; “Bu gezi başarılı öğrencilerimize verdiğimiz bir sözdü.  Gezi kendilerinin ufkunu açmış ve  milli duygularını pekiştirmiştir. Cumhuriyetimizin ve Meclisimizin nasıl kurulduğu , ülkemizin ne pahasına korunduğunu öğrencilere olayların geçtiği mekanlarda anlatma fırsatı doğmuştur. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa  Kemal ATATÜRK’ün  mozolesine çelenk koyarak, çok güzel düzenlenen  Anıtkabir Müzesini, Andolu Medeniyetleri Müzesini ve TBMM Başkanlığını ziyaret ettik. Öğrencilerimiz TBMM binasının tamamını gezerek Sayın Milletvekili A. Faruk Ünsal ve Meclis Başkan Vekili Sayın Nevzat Pakdil ile görüştüler. Çanakkale Şehitliğini ziyaret ile de ihtiyaç duyulan birlik beraberlik anlamında Çanakkale ruhunu hissederek,  ülkemizde çıkartılmaya çalışılan her türlü  bölücülük ve ayrımcılığa da geçmişten aldıkları güç ve azim ile geleceğe güvenle yürüyen Cumhuriyet Çocukları olarak karşı çıktıklarını göstermişlerdir. Gezi öncesi planlanan hedeflerin daha fazlasının gerçekleştiğini görmekten son derece mutlu oldum.’’ şeklinde konuştu.
 





Gönderen Editör, Salı, 02 May 2006 17:26, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri