Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT'TA KANALLARA SU VERİLDİ   
SAMSAT'TA KANALLARA SU VERİLDİ

           SAMSAT KAYMAKAMI MAHMUT KAŞIKÇI “SULU TARIM SAMSAT’IN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEK”

 

          Samsat ilçesinde 1997 yılında ihale edilen ve 1998 yılında yapımına başlanan sulama pompaj istasyonunun birinci kısmının bitirilerek kanalla suyun verildiği bildirildi.

 

          Kanallara su verilmesi programına Samsat Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, DSİ Adıyaman Şube Müdürü M. Emin Ertürk ve Yüklenici firma yetkililerinin katıldı. Büyük projenin açılışını oğlu Alp Kaan isimli 4 yaşındaki oğluna yaptıran Kaymakam Mahmut Kaşıkçı böylesi büyük bir projenin Samsat ilçesi ve ülke ekonomisine kazandırılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti.

 

            Kaymakam Mahmut Kaşıkçı yaptığı açıklamada “Yaklaşık 10 yıllık bir çalışmadan sonra Samsat topraklarının suyla buluştuğunu görmek bizleri sevindirmiştir. Projenin hayata geçmesi ile 28.000 dekarlık alan sulanabilecektir. Kanallara suyun verilmesinin birinci gününde bir çiftçimiz arazisine suyu bırakarak ikinci ürün olarak mısır ekimine başladı. Sulu tarımla birlikte inanıyorum ki, ilçemizin ekonomik girdisi iki kat artacaktır.” dedi.

 

             GAP projesinden olumsuz yönde etkilenen Samsat ilçesine Devletin vefa borcunu ödediğini belirten Kaymakam Kaşıkçı, “Devletimiz büyüklüğünü göstermiş, ilçeye yeni bir heyecan kazandırmıştır. Sulu tarım Samsat’ın kaderini değiştirecek bir gelişmedir. Bu proje ülkemiz ekonomisi için de önemli bir kazanımdır. Bu yıldan itibaren Samsatlı vatandaşlarımız il dışına mevsimlik işler için daha az gidecek, tarımda etkin ve verimli sulama ile ve ürün çeşitliliği ile de ilerleyen yıllarda Samsat’a dışarıdan işçi getirme ihtiyacı olacaktır. Başta sayın Valimiz olmaz üzere, DSİ yetkilileri ve yüklenici firma projenin bir an önce hayata geçmesi için yoğun çaba sarf etmişlerdir. Emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.

 

 

   

 

  

 

  

 

  

 




Gönderen Editör, Pazartesi, 09 Temmuz 2007 11:34, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri