Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT'TA HEM YIL SONU SERGİSİ BEĞENİYLE İZLENDİ   
SAMSAT'TA HEM YIL SONU SERGİSİ BEĞENİYLE İZLENDİ

 ADIYAMAN VALİSİ HALİL IŞIK; “SAMSAT ZENGİN BİR KÜLTÜRE SAHİPTİR. BUNUN SONRAKİ NESİLLERE TAŞINMASI GEREKİR”

 

Samsat ilçesinde Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürlüğünce açılan kurslarda yapılan çalışmalar sergilendi.

 

Sergi açılışına Adıyaman Valisi Halil Işık’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Mehmet Akçay, Samsat Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, İlçe Garnizon Komutanı Sedat Vidinel, Belediye Başkanı Abdulkadir Aslan, kamu kurum ve kuruluş amir ve çalışanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ayhan Ercemal yaptığı konuşmasında halıcılık, makine nakişi, giyim, okuma yazma, halk oyunları, bilgisayar, satranç, aile çocuk eğitimi, kalorifer ateşçiliği, karate kursu alanlarında toplan 18 kurs açıldığını ve bu kurslarda 317 kursiyerin öğrenim gördüğünü ifade etti. Ercemal, açtıkları 1 üniversiteye hazırlık ile 6 Anadolu Fen liselerine hazırlık kursunda ise 152 öğrenciyi sınavlara hazırladıklarını belirtti.

 

Samsat Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı ise yaptığı konuşmasında ülkemizdeki örgün eğitim ile Avrupa ülkelerindeki örgün eğitim arasındaki farklılıklara dikkat çekerek örgün eğitimin daha da yaygınlaşması gerektiğini söyledi.

 

Serginin açılışında konuşan Adıyaman Valisi Halil Işık Samsat ilçesinin zengin bir kültüre sahil olduğunu, Kommagene gibi medeniyetlere başkentlik yaptığını ve bu kültürün bizden sonraki nesillere taşınması gerektiğini söyledi. Vali ışık ürünlerin meydana getirilmesi ve sergilenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

 

Giyim kursu kursiyerlerinin hazırlamış oldukları çocuk kıyafetleri defilesi, kurslarda hazırlanan ürünler ve halk oyunları ekibinin gösterileri beğeni ile izlendi.

 

Kursiyerlere sembolik belge dağıtımı yapılarak, oluşturulan şark odasında çiğköfte, hıtap, meyir çorbası gibi yöresel yemekler ile Samsat ilçesinde yetiştirilen meyveler ikram edildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Perşembe, 07 Haziran 2007 16:22, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri