Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT SULAMA POMPAJ İSTASYONUNUN RESMİ AÇILIŞI YAPILDI   
SAMSAT SULAMA POMPAJ İSTASYONUNUN RESMİ AÇILIŞI YAPILDI

Adıyaman’ın Samsat Sulama Pompaj İstasyonuna enerji verilmesinin ardından 4 yıl aradan sonra kanala su verilmesiyle ilgili resmi açılış töreni düzenlendi.

 

Samsat ilçesinde 1997 yılında başlanan ve 2007 yılında ilk suyun kanallara bırakıldığı Samsat Sulama Pompaj İstasyonu’nda tekrar su verilmesinin ardından resmi açılışı yapıldı. Daha önceden kanallara suyun bırakıldığı Samsat Sulama Pompaj İstasyonu, düzenlenen tören ile resmi açılışı gerçekleştirildi.

 

Davul zurna çalınıp, kurbanların kesildiği programa Adıyaman Valisi Abdullah Erin, TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın, Adıyaman Milletvekilleri Adnan Boynukara, İbrahim Halil Fırat, Salih Fırat, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, Samsat Kaymakamı Kürşad Atak, Belediye Başkanı Yusuf Fırat, Devlet Su işleri 20. Bölge Müdürü Emrah Köleoğlu, Ak Parti İl Başkanı Abdurrahman Dimez, , vali yardımcıları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluş temsilcileri, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

 

Programın açılış konuşmasını yapan Samsat Sulama Birliği Başkanı Mustafa Fırat, Samsat topraklarının tekrar su ile buluşmasında emeği geçen başta Adıyaman Valisi Abdulah Erin ve Adıyaman milletvekilleri olmak üzere herkese teşekkür etti.

 

Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat ise, yöneticileri Samsat ilçesinde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

Devlet Su işleri 20. Bölge Müdürü Emrah Köleoğlu ise kanallara su verilmesi ile ilgili olarak teknik bilgiler vererek, su süreçte kurum olarak büyük fedakarlıklarda bulunduklarını kaydetti.

 

TBMM Başkan Vekili Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın ise yaptığı konuşmasında, kendisinin İl Başkanlığından itibaren Samsat Sulama Pompaj İstasyonu ile alakadar olduğunu, bu konuda büyük uğraşlar verdiğini belirterek, Adıyaman geneli ve Samsat ilçesinde yaptıkları hizmetler ile ilgili bilgiler verdi.

 

Aydın yaptığı konuşmada; “Su hayattır. Suyun olduğu yerde hayat vardır, hayatın olduğu yerde de bereket vardır. Samsat’ın bereketli ovaları uzun bir aradan sonra çiftçilerimize çok fazla yük getirilmeden tekrar sulamaya açılıyor. Pompaj istasyonunun yeniden faaliyete geçmesi için 4 bakanlıkla ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştirdik. Türkiye’de ilk ve tek örnek projeyi Samsat ilçemizde uygulamaya aldık. Çiftçimizi enerji maliyetlerinden kurtarmak için 2 MW Güneş Enerjisi Elektrik sistemini devreye sunduk. Bu açılışın Samsat ilçemize ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

Son olarak konuşan Adıyaman Valisi Abdullah Erin, göreve geldiği ilk günde Samsat’ın sulama sorunu ile karşılaştığını ve bu işin acil olarak çözülmesi için ilgili kurumlar ve vatandaşlar ile ilgili olarak çalışmalar başlattıklarını ifade etti.

 

Vali Erin, “Yoğun uğraşlarımız neticesinde Samsat’ın bereketli topraklarını su ile buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu projelerle bölgeler arasındaki gelişmişlik farkını gidermiş olacağız. Türkiye’de son 15 yılda alınan önlemler, uygulanan politikalar ve siyasi istikrarla beraber geldiğimiz nokta bütün dünyanın gıpta ile baktığı bir noktadır. Biz kişi başına düşen milli gelirimizi 2-3 bin dolardan alıp 10-15 yıl içerisinde 10 bin dolarların üstüne taşıyabilmiş bir milletiz. 2000’li yıllarında başında doğu ve Güneydoğu’da kişi başına düşen milli gelir Bin Dolar civarındaydı. Daha çok gelişmeyi ve daha çok kalkınmayı bu bölgelerde gerçekleştirmek zorundayız. Bölgeler arasındaki ve bu bölgedeki iller arasındaki bu gelişmişlik farkını en alt seviyeye indirmek zorundayız.  Eğitimde, sağlıkta, tarımda, ulaşımda, alt yapıda ve bütün ekonomik ve sosyal göstergelerde Türkiye’nin ortalamasını yakalamanın kavgasını hep birlikte vermek zorundayız. Bunu birlik ve beraberlik içerisinde daha çok çalışarak ve birbirimizi daha çok severek yapacağız. Adıyaman’ın bu bölge üzerinde çok özel bir yeri vardır. Adıyaman, Doğu ve Güneydoğu’daki illere örnek teşkil edebilecek bir ildir. İnşallah devam eden sulama projelerimizi bitirerek, 2-3 yıl içerisinde sulamaya açıp, Adıyaman’ın sulanabilir arazi miktarını %85’lere çıkartacağız. Bunun gerçekleşmesi ile birlikte çiftçilerimiz topraklarında bir ürün yerine 2 veya 3 ürün alabilecektir. Bu bereketli toprakların tekrar suya kavuşması ve tarımsal kalkınmanın artırılması noktasında yoğun gayret sarf eden başta Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel EROĞLU olmak üzere, İlimizin değerli Milletvekillerine, DSİ Genel Müdürlüğünün kıymetli bürokratlarına ve emek veren herkese teşekkür ediyor, suyun çiftçilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

 

Daha sonra katılımcıların düğmeye basmaları ile kanallara su veridi.

 

Samsat Belediyesi tarafından yeniden düzenlenen parka kısa bir süre önce şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Yusuf Atal’ın ismi verildi.

 

Parkın Açılışına katılan Adıyaman Valisi Abdullah Erin, TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın ve beraberindekiler Şehit Yusuf Atal ve bütün şehitler için dua ettiler.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Pazartesi, 10 Ekim 2016 08:29, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri