Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSATLI BAYANLAR İSTANBUL'A HAYRAN KALDILAR   
SAMSATLI BAYANLAR İSTANBUL'A HAYRAN KALDILAR

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde oturan bayanlar İstanbul'a yaptıkları gezi ile tarihi ve turistik yerleri gezerek İstanbul'a hayranlıkların kaldıklarını ifade ettiler.

 

Samsat Köylere Hizmet Götürme Birliğince hazırlanan ve Halk Eğitim Merkezi ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının ortak oldukları, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığınca kabul edilerek desteklenen “Bakır Kınalı Ellerde Can Bulsun” isimli proje kapsamında Samsatlı 15 bayan İstanbul ilindeki tarihi ve turistik yerleri gezdiler.

 

Daha önce hiç uçağa binmemiş ve İstanbul'u görmemiş 15 bayan uçakla İstanbul iline giderek 3 gün iki gece olacak şekilde, profesyonel rehberler eşliğinde tarihi ve turistik yerler ile İstanbul'da görülmeye değer yerler gezdirildi.

 

Gezi kapsamında, Çamlıca Tepesi, Panaroma 1453, Topkapı Sarayı Müzesi, Ayasofya,  Gülhane, Yerebatan Sarnıcı, Kapalı Çarşı, Sultanahmet Cami ve Meydanı, Miniatürk, Eyüp Sultan, Mısır Çarşısı, Yeni Cami, Pierra Lotti, Eminönü gibi yerleri gezdikten sonra tekne ile boğaz turu yapıldı.

 

Gezi sonrasında memnuniyetlerini dile getirmek ve teşekkür etmek amacıyla bayanlar Samsat Kaymakamı Kürşad Atak'ı makamında ziyaret ederek gezi ile ilgili düşüncelerini ifade ederek bu tür projelerin arttırılmasını istediler.

 

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Samsat Kaymakamı Kürşad Atak, bayanların mutluluğunun kendilerini de mutlu ettiğini belirterek bu tür çalışmaların devam ettirilmesi için çaba sarf edeceklerini söyledi.

 

Kaymakam Atak, "Samsat Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yaptığımız proje ile GAP İdaresi Başkanlığına başvurmuştuk. Bakırcılık projemiz kabul edilmişti. Bu projemiz kapsamında da bayanlarımız bakır işlemeyi öğrendiler ve bu proje kapmasında da ekonomilerine katkı sağlamaya başladılar. Yine bu projemiz içerisinde bir gezimiz vardı. Bayanlara yönelik İstanbul gezisi idi. Bu geziyi gerçekleştirdik. 15 bakırcılık kursunda görev alan bayan İstanbul'a gitti. Bunların mutluluğu ile bizde çok mutlu olduk" şeklinde konuştu.

 

 




Gönderen Editör, Perşembe, 06 Ekim 2016 11:21, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri