Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT'TA CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI KUTLAMALARI   
SAMSAT'TA CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI KUTLAMALARI

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde 'Cami ve Kitap' ana teması ile "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

 

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Samsat İlçe Müftüsü Mehmet Seri Doğru çalışmalarında kendilerine desteklerini esirgemeyen Samsat Kaymakamı Kürşad Atak ve Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat'a birer plaket sunduklarını belirtti.

 

Müftü Doğru açıklamasında, Samsat Ulu Camisinde, cami yapımında hayır yapanların geçmişlerine hatim ve mevlit okutulduğunu ve yine aynı camide Zeynel Aslan İlkokulu öğrencilerine "cami adabı" ile ilgili bilgilendirme yapıldığını ifade etti.

 

Müftülük personeli ve din görevlileri ile bir kaynaşma yemeği tertiplendiğini söyleyen Müftü Doğru, başarılı personelin ise ödüllerinin takdim edildiğini, şehit ailelerinin ziyaret edileceğini ve irşat hizmetlerinin sunulacağını sözlerine ekledi.

 

Kendisine plaket takdiminde bulunan İlçe Müftülüğü ve din görevlilerine teşekkür eden Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat, toplumun huzur ve mutluluğu için gerekli olan camilerin yapımında veya din görevlilerinin düşüncesinde olan çalışmalarda hiçbir yardım ve desteği esirgemeyeceklerini dile getirdi.

 

Plaket takdiminde bir açıklama yapan İlçemiz Kaymakamı Kürşad Atak ise sunulan plaketten dolayı teşekkür ederek, Camiler ve Din Görevlileri Haftasının hayırlara vesile olmasını temenni ettiklerini belirtti.

 

Kaymakam Atak, "Camiler Müslümanların omuz omuza saf tuttukları mekanlardır. Birlik ve beraberliğimizin en güzel göstergesidir camiler. Allah, vatan ve millet sevgisinin, güzel ahlakın işlendiği mekanların adıdır camiler. Din görevlilerimiz ise bu anlamda öncü ve lider kişilerdir. Halkımıza yol gösteren, toplumsal kaynaşmamızı pekiştiren din görevlilerimiz oldukça önemli bir görev yerine getirmektedirler. Bu vesile ile bu güzel haftanın hayırlara vesile olmasını diliyor. Din görevlilerimiz ve ailelerine sağlıklı, huzurlu ve başarılı bir yaşam diliyorum" dedi.




Gönderen Editör, Perşembe, 06 Ekim 2016 11:06, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri