Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT'TA BİR ORMAN MEYDANA GELDİ   
SAMSAT'TA BİR ORMAN MEYDANA GELDİ

Adıyaman’ın Samsat ilçesinde, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, TEMA Vakfı ve İş Bankası’nın ortaklaşa yürüttükleri '81 İlde 81 Orman' isimli projesi kapsamında dikilen ağaçlar bir orman oluşturdu.

 

Samsat ilçesinde bulunan Sahabe Safvan Bin Muattal kabri mevkisinde dikilen 30 bin ağaçların bir ormanlık alan oluşturdukları belirtildi.

 

İş Bankası Adıyaman Şubesi Müdür Yardımcısı Volkan Yılmazel, Şube Yetkilisi Hüseyin Uçar ve TEMA Vakfı Samsat İlçe Sorumlusu Fahrettin Çelik, ormanlık alana giderek incelemelerde bulundular.

 

Burada bir açıklama yapan İş Bankası Adıyaman Şubesi Müdür Yardımcısı Volkan Yılmazel 2010 yılında bu alanda 30 bin kızılçam, fıstıkçamı, servi, alıç, meşe ve badem gibi çeşitli cinslerde ağaç dikildiğini, bu tarihten beri bakım ve tamamlama çalışmaları yürütüldüğünü belirterek ağaçların büyüyerek bir orman oluşturduğunu ifade etti.

 

Yılmazel, “Bankamız sosyal sorumluluk bilinci ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve TEMA Vakfı ile birlikte 2008 yılı sonunda ‘81 İlde 81 Orman Projesini’ hayata geçirdi. İnsanlığa katkı sunmak amacıyla yürütülen bu proje kapsamında Adıyaman’da 30 bin fidanı toprakla buluşturduk ve bakımlarını yaptırmaktayız. Burada bir orman görmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Emeği geçen bütün herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

 

TEMA Vakfı Samsat İlçe Sorumlusu Fahrettin Çelik ise yaptığı açıklamada, bütün illerde uygulanan bu projenin Adıyaman kısmının Samsat ilçesinde uygulanmasından mutluluk duyduklarını belirterek ilgililere ve emeği geçenlere teşekkür etti.

 

Çelik, "Ormanlarımızı korur, kaybettiklerimizin yerine de yenilerini dikersek kendimizi bir anlamda sigortalamış oluruz.  Havamızı, suyumuzu, bitkilerimizi, hayvanlarımızı, kısacası doğal dengeyi korursak kendimize ve bizden sonraki nesillere güvenli bir gelecek hazırlamış oluruz. İnsanların oksijensiz yaşayamayacağı açıktır. Bu nedenle 81 İlde 81 Orman projesi örnek olmalı ve bu tür projeler çoğaltılmalıdır" dedi.

 

 




Gönderen Editör, Salı, 19 Temmuz 2016 10:38, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri