Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT'TA MİNİKLER GÖNÜLLERE HİTAP ETTİ   
SAMSAT'TA MİNİKLER GÖNÜLLERE HİTAP ETTİ

Adıyaman’ın Samsat ilçesinde 4-6 yaş arası açılan kuran kursunda minik çocuklar yıl boyunca öğrendiklerini ustalıkla sundular

 

Türkiye’de ilk kez 4-6 yaş gurubu çocuklara yönelik olarak açılan Kuran Kursu’ndan 4 öğrenci Kuran’ı hatmederken diğer 22 öğrencinin ise Kuran’ı Kerim okumasını öğrendikleri bildirildi.

 

Samsat İlçe Müftülüğü ve Samsat Eğitim Kültür Derneği’nin birlikte yürüttükleri "İlk Adım Projesi" kapsamında öğrencilerin yıl sonu programına Samsat Kaymakam Kürşad Atak, Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat, Ak Parti İlçe Başkanı Hasan Erdem, Samsat İlçe Müftüsü Mehmet Seri Doğru, kamu kurum ve kuruluş amir ve çalışanları ile vatandaşlar katıldı.

 

Programın açış konuşmasını yapan Samsat Eğitim Kültür Derneği Başkanı Bekir Aydın, 4-6 arası yaşındaki öğrencilere yönelik olarak açılan kursun, ilk olarak 2013 yılında SODES kapsamında yürütüldüğünü ve peşinden üç yılın tamamlandığını belirtti.

 

Aydın, "Hızlı değişen çağın ve günlük yaşantılar içerisinde unuttuğumuz bazı ahlaki değerlerin kaybolması bizleri incitmektedir. Ülkemizde dil, din sorunu yoktur, ahlak yozlaşması vardır. Bize düşen bütün kurumların egolarını bir tarafa bırakıp millet ve sivil toplumla birlikte hareket edip bu sosyal travmayı önlemeye çalışan projeler üretilmelidir" dedi.

 

Samsat İlçe Müftüsü Mehmet Seri Doğru ise yaptığı konuşmasında çocuklara küçük yaşta verilen bilgilerin kalıcı olduğunu, Rabia Kuran Kursu’nda verilen temel bilgilerin çok yararlar sağlayacağını ifade etti.

 

Daha sonra Kuran tilaveti sunuldu. Çeşitli hadis, ayet ve ilahiler söylendi. Kuran’ı Kerim’i bitiren dört öğrencinin hatim dualarını yapmalarından sonra, öğrencilere hediyeler verildi.




Gönderen Editör, Salı, 31 May 2016 11:05, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri