Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT'TA GENÇ ÇİFTÇİ DESTEĞİNE YOĞUN İLGİ   
SAMSAT'TA GENÇ ÇİFTÇİ DESTEĞİNE YOĞUN İLGİ

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde genç çiftçilere 30 bin TL hibe desteği projesine yoğun ilgi gösterildi.

 

Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesine İlişkin Bakanlar Kurulu Kararı gereğince hazırlanan ve kamuoyunda genç çiftçilere 30 bin TL. hibe desteği olarak bilinen projeye başvurular tamamlandı.

 

13 Nisan ile 12 Mayıs tarihleri arasında Samsat ilçesi genelinde 760 resmi başvurunun yapıldığı, yapılan başvuruların 720'sinin hayvansal üretim,  40 başvurunun ise bitkisel üretim olarak yapıldığı bildirildi.

 

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Samsat Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Halil İbrahim Demir, 4-10 Haziran 2016 tarihleri arasında başvuruların değerlendirmelerin yapılacağı ve asil ve yedek listelerin ilan edileceğini belirtti.

 

11-17 Haziran 2016 tarihleri arasında ise projeden faydalanmaya hak kazanan genç çiftçilerle hibe sözleşmelerinin imzalanacağını ve  projenin uygulanacağını belirtti.

 

Demir, "Ülkemiz genelinde genç çiftçi projesi için 450 milyon lire kaynak aktarılmıştır. Kırsal alanda yaşayan genç çiftçilerin mahallinde uygulayacağı bitkisel, hayvansal, yöresel tarım ürünleri, tıbbi ve aromatik bitki üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik projelere 30 bin TL’ye kadar hibe desteği verilecek. Genç çiftçi hibe desteğinden, kırsal alanda ikamet eden, 18-40 yaş aralığında tarımsal faaliyet gösteren veya göstermek isteyen gerçek kişiler yararlanacak. İlçemizdeki genç çiftçilerin bu projeden faydalanması için yoğun bir çalışma içerisinde olduk. Bütün çiftçilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz" dedi.




Gönderen Editör, Salı, 17 May 2016 13:18, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri