Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERKUTLU DOĞUM HAFTASI AÇILIŞ PROGRAMI SAHABE’DE YAPILDI   
KUTLU DOĞUM HAFTASI AÇILIŞ PROGRAMI SAHABE’DE YAPILDI

Adıyaman’da kutlu doğum açılış programı Samsat ilçesinde bulunan Sahabe Safvan Bin Muattal kabrinde gerçekleştirildi.

 

Düzenlenen programa Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, İl Garnizon Komutanı Albay İbrahim Koyuer Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Ak Parti Adıyaman İl Başkanı Abdurrahman Dimez, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Samsat Kaymakamı Kürşad Atak, Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat, vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, kurum müdürleri, STK temsilcileri, siyasi parti başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü yaptı.

 

Müftü Öztürkçü konuşmasında, bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığınca belirlenen “Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet, Gelin Birlik Olalım” teması ile Kutlu Doğumun kutlandığını hatırlatarak, etkinliklere Safvan Bin Muattal Hazretlerinin türbesinde yapmanın heyecanını yaşadıklarını belirtti.

 

Daha sonra konuşan Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ile Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat ise İslam dininin sevgi ve barış dini olduğunu belirterek, ülkemize huzurun hakim olması temennisinde bulundu.

 

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş günün anlam ve önemini belirterek, “Bu güzel ve anlamlı programı sahabe kabrinde kutlamanın mutluluğunu yaşamaktayız. Sevgili Peygamberimize güvenilirliğinden dolayı Muhammed-ül Emin denmekteydi. Efendimiz şefkat ve merhametin timsaliydi. Bizlerde O’nun ümmeti olarak bu duygulara sahip olmalıyız” dedi.

 

Katılımcılara gül takdimi, kutlu doğum aşı dağıtımı ve Grup Zümra’nın ilahilerinin seslendirmeleri ile program sona erdi.




Gönderen Editör, Pazartesi, 11 Nisan 2016 08:55, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri