Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT'TA ŞEHİTLERİ ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ   
SAMSAT'TA ŞEHİTLERİ ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

Adıyaman’ın Samsat ilçesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle anma programı düzenlendi.

 

Atatürk Anıtına çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan program Cumhuriyet Konferans Salonunda devam etti.

 

Samsat Anadolu Çok Programlı Lisesi'nin hazırladığı programa Samsat Kaymakamı Kürşad Atak, Samsat İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Süleyman Aslan, Belediye Başkanı Yusuf Fırat, kamu kurum ve kuruluş amir ve çalışanları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

Kuran'ı Kerim tilaveti ve günün anlam ve önemini belirten konuşmalardan sonra Çanakkale görüntüleri ile hazırlanan video gösterisi sunuldu. Okunan şiir ve okul korosunun seslendirdiği kahramanlık türkülerinden sonra 'Son Kale Çanakkale' isimli piyes ilgiyle izlendi.

 

18 Mart Çanakkale Şehitleri konulu şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesi ile program sona erdi.

 

Şehitleri Anma günü vesilesi ile Samsat Kaymakamı Kürşad Atak, İlçe Jandarma Komutanı J. Kd. Bşçvş. Süleyman Aslan ve bazı daire amirleri 1974 Kıbrıs Barış Harekatında şehit olan İbrahim Halil Taşkın'ın babası Mahmut Taşkın Göltarla köyündeki ikametgahında ziyaret edildi.

 

Kaymakam Kürşad Atak, yaptığı açıklamada yakın tarihimizde Kıbrıs adasında barışı tesis etmek amacıyla yapılan harekatta canını feda eden şehidin ailesini ziyaret ederek, bu anlamlı günde onların gurur günleri sayılabilecek şehitler gününü kutladıklarını belirtti.

 

Kaymakam Atak, "Çanakkale'yi iyi anlamamız ve iyi anlatmamız gerekiyor. Çanakkale sıradan bir savaş değildir. Çanakkale, özverinin, fedakarlığın, inancın galip geldiği, çocuk yaşta vatan savunmasına gönüllü giden bir milletin adeta yeniden dirilişidir. Türkiye Cumhuriyetinin doğusu batısı ile hiç bir ayrım yapmaksızın omuz omuza savaştığı, vatan için tek yürek olmanın getirdiği başarının tarihe altın harflerle yazıldığı yerin adıdır Çanakkale. Bu vatanın her bir karış toprağı şehit kanları ile sulanmış, her bir karış toprağı için bedel ödenmiştir. Bu vatan için canını feda eden her bir şehidimize minnet borcumuz vardır. Şehitlerimize rahmet, aileleri ve gazilerimize minnetle şükranlarımızı arz ediyoruz" dedi.




Gönderen Editör, Çarşamba, 23 Mart 2016 06:37, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri