Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT'TA MİLLİ EĞİTİM DOMUZ GRİBİ KONUSUNDA BİLGİLENDİRİLDİ   
SAMSAT'TA MİLLİ EĞİTİM DOMUZ GRİBİ KONUSUNDA BİLGİLENDİRİLDİ

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde Milli Eğitim Müdürü ve okul müdürleri halk arasında "Domuz Gribi" diye adlandırılan hastalık ile ilgili olarak bilgilendirildiler.

 

Son günlerde gündem konusu olan ve halk arasında domuz gribi olarak bilinen H1 N1 virüsü ve mevsimsel grip ile ilgili Samsat İlçe Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Şuayb Erdil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü ziyaret ederek, domuz gribi hakkında bilgiler vererek öğrencilerin uyarılmasını istedi.

 

Erdil yaptığı açılmada genellikle bahar ve kış aylarında görülen, bulaşıcı bir solunum yolu hastalığı olan bu grip türünün hafif seyredebileceği gibi bazen hayati tehlike oluşturabileceğine de dikkat çekti.

 

Erdil, "Domuz gribi virüsü olarak adlandırılan H1 N1 virüsü, ilk kez 2009 yılında görülmüş ve insanlarda bağışıklık olmadığı için tüm dünyada salgına neden olmuştur. 2009 yılından sonra her yıl bu virüs tipi dünyada ve ülkemizde görülmeye devam etmiş ve artık mevsimsel influenza virüsleri arasında yer almıştır. Ateş, titreme, kuru öksürük, boğaz ağrısı, burun akıntısı ve tıkanıklığı, baş ağrısı, vücut ağrıları, titreme, ishal ve nadiren kusma gibi şikayetlerde hiç zaman kaybedilmeden en yakın sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır.  Hasta kişilerin, öksürük veya aksırık sonucu etrafa saçtığı damlacıkların solunması veya bu damlacıkların bulaştığı yüzeylere temas edildikten sonra ellerin ağız, burun veya göze sürülmesi ile başkalarına da bulaşır. Hastalığın görülmesi durumunda kesinlikle doktor tavsiyesi dışında ilaç kullanılmamalıdır. El yıkama ve kişisel hijyen gripten korunmada en önemli yöntemlerdendir. Lütfen beslenmemize ve temizliğe dikkat edelim ve hastalık şüphesine kapıldığımız anda hemen bir sağlık kuruluşuna başvuralım" dedi.

 

 

 

 




Gönderen Editör, Pazartesi, 25 Ocak 2016 11:40, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri