Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERTYB ADIYAMAN ŞUBESİ YILIN İLK TOPLANTISINI YAPTI   
TYB ADIYAMAN ŞUBESİ YILIN İLK TOPLANTISINI YAPTI

TYB Adıyaman şubesi yönetim kurulu 2016 yılı ilk toplantısını Samos Otel'de yaptı.

2016 yılı içinde yapılacak sosyal, kültürel ve edebi çalışmalar konusunda istişarede bulunmak amacıyla Samos Otel'de verilen kahvaltıda bir araya gelen yazarlar, Mayıs ayına kadar uygulanacak etkinlik takvimini oluşturdular.

Sitemiz İmtiyaz Sahibi Fahrettin Çelik'in de katıldığı toplantının açılışını yapan TYB Adıyaman Şube Başkanı Mehmet Sait Uluçay, toplantıya katılan yazar ve şairlere teşekkür ederek,  2016 yılı içinde yapılması düşünülen etkinlikler konusunda planlanan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Planlanan etkinlikler konusunda bilgi alışverişinde bulunan TYB yönetim kurulu, yapılan değerlendirmeler sonunda alınan kararları Şube Başkanı Mehmet Sait Uluçay açıkladı.

1-    Türkiye Yazarlar Birliği, Adıyaman Belediye Başkanlığı, diğer yerel yönetim, kamu kurum ve kuruluşlarla  işbirliği içinde çalışmalarını hızlandırmayı hedeflemektedir.

2-    Kültür, Sanat ve Edebiyat ağırlıklı bir dergi çıkartılmasına ve Dergi ismi üzerinde mutabakat sağlanması için bir komisyonun görevlendirilmesi kararlaştırılmıştır.

3-    Şiir Antoloji çalışması yapılacaktır

4-    Şubat  ayı içinde  İslam coğrafyasında gelişen olayları konu alan bir panel düzenlenecektir.

5-    İlimizde, Yazar okulu atölye çalışmaları ilgili programlar uygulamaya konulacaktır.

6-    Mart ayı içinde “Mehmet Akif’i anma programı yapılacaktır.

7-    “Yazar-Okur buluşmaları” adlı etkinlikler başlanacaktır.

8-    Her yıl Mayıs ayının  ilk haftasında gerçekleştirmek üzere “FIRAT ŞİİR AKŞAMLARI” adı altında şiir gecesi düzenlenecek ve geleneksel hale getirilecektir.

9-    Yetişkinler ve öğrenciler arasında 2 kategoride  serbest konulu şiir yarışması düzenlenecek, dereceye giren şiirler, şairleri tarafında “FIRAT ŞİİR AKŞAMLARI” gecesinde okunacaktır.

 Yapılması düşünülen etkinlikler, üyeler tarafından kabul görerek, oluşturulan takvimin aksamadan yürütülmesi için görev bölümü yapılarak toplantıya son verildi.

 

 




Gönderen Editör, Çarşamba, 06 Ocak 2016 11:17, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri