Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT BELEDİYE BAŞKANI YUSUF FIRAT;   
SAMSAT BELEDİYE BAŞKANI YUSUF FIRAT;

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde üretilen tütüne farklı isimler verilmesine tepki gösteren Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat, tütününün markalaşması gerektiğini ifade etti.

 

Samsat İlçe Tarım Müdürü Gültekin Şimşek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Akın ve Samsat Ziraat Odası Başkanı Bülent Fırat ile birlikte, tütün alımlarının yapıldığı alana gelen Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat, yetkililerden bilgi aldı.

 

Samsat ilçesinde üretilen tütüne 'İzmir Tütünü' denmesine anlam veremediğini kaydeden Fırat, Samsat ilçesinde üretilen tütüne de 'Samsat Tütünü' denmesinin daha doğru olacağını, bu tütünün markalaşması gerektiğini belirtti.

 

Başkan Fırat, "Samsat ilçemizde yaklaşık 11 bin dönümlük alanda tütün üretilmektedir. Samsat tütününün çok kaliteli olduğu ilgililerce ifade edilmektedir. Bu tütüne ortalama 7-8 TL'lik fiyat ürünün gerçek değeri değildir. Bütün aile bireylerinin çalıştığı, etkilendiği tütün üretimi gerçekten zor bir iştir. Firma yetkililerinin vatandaşlarımızı tatmin edecek bir fiyat belirlemelerini temenni ediyoruz. İlçemizde üretilen tütüne 'Samsat Tütünü' isminin verilmesi de ilçemizin tanıtımı için oldukça önemlidir. Bu talebimizin de değerlendirilmesini istiyoruz. Bizler çiftçilerimizin olduğu kadar, bu çiftçilerimize ekmek kapısını aralayan firmalarımızın da haklarını korumaya özen gösteriyoruz. İlçemiz ekonomisine önemli bir oranda katkı sağlayan bu sektörün daha da canlanması, arttırılması ve markalaşması için bizler de elimizden geleni yapacağız. Alımların ilçemize hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz" diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Çarşamba, 14 Ekim 2015 13:17, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri