Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERADIYAMAN VALİSİ DEMİRTAŞ, SAMSAT'TAKİ NAR HASAT PROGRAMINA KATILDI   
ADIYAMAN VALİSİ DEMİRTAŞ, SAMSAT'TAKİ NAR HASAT PROGRAMINA KATILDI

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş'ın katılımı ile Samsat ilçesinde nar hasadı programı düzenlendi.

 

Adıyaman’ın Samsat ilçesine bağlı Göltarla köyündeki çiftçiler, kalitesi, lezzeti ve insan sağlığına faydaları saymakla bitmeyen organik narların hasadına başladı. Nar hasadında rekoltenin beklentinin üzerinde gerçekleşmesi çiftçilerin yüzünü güldürdü.

 

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, beraberinde Samsat Kaymakamı Kürşad Atak, Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat, Ak Parti Samsat İlçe Başkanı Hasan Erdem  ve İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Adil Alan’la birlikte Göltarla Köyü’ne giderek nar hasadı programına katıldı.

 

Çiftçilerle birlikte nar toplayan Vali Demirtaş, Adıyaman’da alternatif ürün olarak yetiştirilen narların Adıyaman’da, üretim desenine de güzel bir örnek teşkil ettiğini söyledi.

 

Nar hasadında bu yıl rekoltenin, beklentinin üzerinde gerçekleştiğini belirten Vali Demirtaş, "İklim ve toprak yapısı bakımından Adıyaman, Türkiye’de en kaliteli nar üretim merkezlerinden birdir. Dünyada dekar başına 4 veya 5 ton nar elde edilirken Adıyaman’da bu yıl hasat çok bereketli geçerek dekar başına 6 ton nar elde edilmiştir. Adıyaman’da 11 bin 842 dekar alanda 4 Bin 425 ton nar üretilmekte olup, Türkiye’de 11. sırada yer almaktadır. İlimizde Bin 894 ton nar üretimi ile Kahta ilçemiz başta gelmekte olup, bunu 615 ton ile Samsat ilçemiz takip etmektedir. İlimiz genelinde 76 çiftçimiz tarafından 7 Bin dekar alanda organik nar yetiştiriciliği yapılmaktadır. Yıllardır bu bereketli topraklarda tahıl ve tütün öne çıkmaktaydı. Son yıllarda Adıyaman’da meyvecilik alanında çok ciddi gelişmeler yaşanmaktadır. Hayata geçirilen tarımsal projelerle birlikte ürün deseninde önemli değişikliklere gidilmiş Adıyaman çiftçisi ekonomik getirisi daha yüksek ürünlere yönelmiş ve bunda da başarı sağlandığı görülmüştür. Tüm çiftçilerimize bereketli bir hasat diliyorum" dedi.

 

Samsat Kaymakamı Kürşad Atak ise yaptığı açıklamada, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş'ın yoğun programlarına rağmen, Samsat ilçesindeki çiftçilerin bu faaliyetinde yanlarında olmasından dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, kendilerine şükran borçlu olduklarını ifade etti.

 

Göltarla Köyü Muhtarı Salih Taşkın ve nar üreticisi Necmettin Albayrak ise Vali Mahmut Demirtaş’ın ve beraberindeki heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdiler.

 

Göltarla köyünde Tarım Bakanlığının yüzde elli hibe destekli Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme projeleri kapsamında, iki adet soğuk hava deposunun yapılmakta olduğu kaydedildi.

 

 




Gönderen Editör, Salı, 13 Ekim 2015 11:08, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri