Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT'TA ÖĞRENCİLER GAZETECİLİĞİ ÖĞRENDİLER   
SAMSAT'TA ÖĞRENCİLER GAZETECİLİĞİ ÖĞRENDİLER

Adıyaman'ın Samsat ilçesine bağlı Yarımbağ Köyü Ortaokulu öğrencileri gazetecilik mesleğini İhlas Haber Ajansı (İHA) Samsat Muhabiri Fahrettin Çelik'ten öğrendiler.

 

Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen ve ilkokul, ortaokul ve liselere yönelik hazırlanan bir proje olan '2015-2016 Erdemli ve Başarılı Birey Projesi' kapsamında okula davet edilen İHA Muhabiri, Gazeteci-Yazar Fahrettin Çelik, 8. sınıf öğrencilerine, gazetecilik mesleğinin güzel ve zor yanlarını, kamu düzenine olan katkılarını, yönetenler ile yönetilenler arasında bir köprü görevi gördüklerini, yazılı, görsel ve işitsel basının özelliklerini anlatarak, öğrencilerin sorularını cevaplandırdı.

 

Yarımbağ İlk ve Ortaokul Müdürü Hanifi Yıldırım yaptığı açıklamada, dinamik bir proje olan 'Erdemli ve Başarılı Birey Projesi' sayesinde özellikle TEOG sınavlarında önemli bir fark yaratıldığını, öğrencilere öz güven geldiğini, bu projenin başarılarını gördükçe daha da özveri ile çalıştıklarını ifade etti.

 

Yıldırım, "Özellikle bu yörede yetişmiş ve kariyer sahibi kişileri okulumuza davet ederek, öğrencilerimizle buluşturuyoruz. Geçen yıl bu projeyi uygulamakla öğrencilerimize özgüven kazandırıldığını fark ettik. Bu yılda yine aynı heyecanla projeyi uygulayacağız. Bu yıl ilk olarak ilçemizde gazetecilik alanında iyi bir konumda olan, çeşitli konularda kitapları yayınlanan İHA Muhabiri Fahrettin Çelik'i davet ettik. Öğrencilerimizin gazeteciliğe ilgi duyduklarını gözlemledik. Önümüzdeki günlerde farklı meslek gruplarından kişileri öğrencilerimiz ile buluşturmayı planlıyoruz" dedi.

 

Gazeteci Yazar Fahrettin Çelik ise yaptığı açıklamada, öğrenciler ile birlikte olmak, onlara gazetecilik mesleğini anlatmak ve onları motive etmenin kendisi için mutluluk olduğunu belirterek, eğitim kalitesinin yükseltilmesine katkı sunabilmenin heyecanı içerisinde olduğunu ifade etti.

 

Çelik, "Öğrencilerimiz, bizim geleceğimiz. Öğrencilerimize iyi bir eğitim verir, onları iyi yetiştirir onları erdemli birer birey yapabilirsek yarının Türkiye’si için umutlu olabiliriz. Bu anlamda üzerimize düşün her ne olursa yapmaya hazırız. Yarımbağ köyü ilk ve okulunun bu projeyi desteklemesi, sahiplemesi ve bana eğitime hizmet edebilme imkanı tanımasından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Cuma, 09 Ekim 2015 13:06, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri