Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT'TA UYUŞTURUCU KONULU TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRİLDİ   
SAMSAT'TA UYUŞTURUCU KONULU TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde uyuşturucu kullanımı ve bağımlılığı ile mücadele konusunda toplantı gerçekleştirildi.

 

Samsat Kaymakamı Kürşad Atak'ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya İlçe Jandarma Komutanı J. Kd. Başçavuş Süleyman Aslan, Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat, İlçe Emniyet Amiri Mehmet Malgır ve diğer ilgili kişiler katıldı.

 

Kaymakamlık Toplantı Salonundaki toplantıda Toplum Sağlığı Merkezi (TSM) Sorumlu Hekimi Dr. Şuayb Erdil ve Hemşire Nergiz Çelik geniş bilgiler sundular.

 

TSM Sorumlu Hekimi ve Samsat Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Şuayb Erdil, uyuşturucu kullanımı ve bağımlılığı ile mücadele konusunun yürütülmesi görevinin Türkiye genelinde Halk Sağlığı Müdürlüklerine verildiğini belirterek, bunun için eylem planı hazırlandığını, bu plan çerçevesinde Samsat ilçesinde de ilgili kurumların üzerine düşen görevleri yerine getirmeleri için rutin toplantılar düzenleneceğini ifade etti.

 

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Samsat Kaymakamı Kürşad Atak ise uyuşturucuya ulaşılabilirliğin engellenmesi, gençlerin bu konuda bilinçlendirilmeleri, ailelerin bilgilendirilmesi ve bu meyildeki gençlerin sosyal hayata kazandırılması için kurumların koordineli bir şekilde hareket etmeleri gerektiğini ifade etti.

 

Kaymakam Atak, "Her türlü doğal ve sentetik uyuşturucu maddelerin üretim, kullanım, dağıtım ve sokak düzeyinde satışını engellemeye yönelik faaliyetler yürütmek, birimler arasındaki işbirliğini arttırmak, uyuşturucu kullanımını önleyici faaliyetleri, toplumun farklı kesimlerini içerecek şekilde yaygınlaştırmak, bu faaliyetlerin içerik ve uygulanmasında etkinlik ve verimliliği arttırmak, ebeveynlerin bilgilerinin arttırılması, okul ve kurum yöneticileri ve öğretmenlere yönelik önleme odaklı bilgilendirme çalışmaları gerçekleştirmek, rehabilitasyon ve sosyal bütünleşme programları oluşturmak ve uygulamak gibi konular detaylıca konuşuldu. Bundan sonra da rutin olarak ilgili kurum amirleri ile toplantılar gerçekleştirilecektir. Gençlerimiz bu batağa düşmeden önlem almaya çalışacağız" dedi.

 

Toplantı sonrasında bütün katılımcılara söz verilecek bilgi alış verişinde bulunuldu.

 

 




Gönderen Editör, Çarşamba, 29 Temmuz 2015 11:28, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri