Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT'TA EL EMEĞİ GÖZ NURU ÜRÜNLER SERGİLENDİ   
SAMSAT'TA EL EMEĞİ GÖZ NURU ÜRÜNLER SERGİLENDİ

Samsat Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesinde açılan kurslarda kursiyerlerin yıl boyunca yaptıkları el emeği göz nuru ürünler sergilendi. Sergi nedeni ile düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

 

Daha sonra açış konuşması yapan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Fethi Dere, kursiyerlere mesleki bilgi ve beceri kazandırmak, toplumsallaşmayı ve üretkenliği sağlayıcı davranış değişiklikleri oluşturmak amacıyla kurslar açıldığını, böylece eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanmasına katkı sunulduğunu ifade etti.

 

Dere, ’’İlçemizde okur yazarlık oranını artırmak ve toplumumuzdaki kültürel ve teknolojik değişmelere bağlı olarak insanlarımızın karşılaştıkları sorunları çözmelerinde gerekli ortamı sağlamak amacıyla içinde bulunduğumuz eğitim öğretim yılında, başta merkez binamız olmak üzere ilçe mahallelerimizde ve ilçemize bağlı 4 ayrı köyümüzde genel kurslar ile mesleki ve teknik kurslar açarak vatandaşlarımıza hizmet etmeye çalıştık. Samsat Halk Eğitim Merkezimizce bu yıl toplam 34 kurs açılmıştır. Bu kurslarımızın 2’si Taşkuyu, 2’si Uzuntepe, 2’si Gölpınar, 1’i Yarımbağ ve geriye kalan 27 tanesi Samsat ilçe merkezinde açılmıştır. Bu kurslarımızda 41 öğretmen veya usta öğretici görev almış ve 388’i bayan, 136’sı erkek olmak üzere toplam 524 kişi kurs görmüştür. İlçemizin eğitim öğretimine katkı sağlamak ve öğrencilerimizin üniversiteye yerleşmelerinde pay sahibi olmak amacıyla orta öğretimden mezun olmuş öğrencilerimize YGS ve LYS kurslarını açtık. İl Tarım Müdürlüğümüz ile ortaklaşa İŞKUR destekli sürü yönetimi elemanı kursu açtık. Aile içi iletişim ve ebeveynlerin çocuk eğitimlerine katkıda bulunmak amacıyla Evde Çocuk Bakımı ve 4-6 Yaş Çocuk Eğitimi ve etkinlikleri kurslarının programını uyguladık. Kurslarımızın açılmasında, çalışmalarımızın sürdürülmesinde bize her türlü desteği ve katkıyı sağlayan Başta İlçe Kaymakamımız Sayın Kürşad Atak’a, Belediye Başkanımız Sayın Yusuf Fırat’ a ve Milli Eğitim Müdürlüğümüze şükranlarımı sunuyorum’’ dedi.

 

Açılış kurdelesini kesen Samsat Kaymakamı Kürşad Atak ise, Halk Eğitim Merkezlerinin, örgün eğitim çağını geçmiş gençlerimize, evrensel hukuka, demokrasi ve insan haklarına uygun çeşitli meslek ve el becerileri kazandırmaya yönelik hizmetleri yürütmekle görevli kurumlar olduğunu belirterek, serginin hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.

 

Kursiyerlere belge dağıtımı ve Adıyaman TOKİ Akşemseddin Ortaokulu folklor ekibinin gösterisinden sonra serginin açılışı yapılarak sergi gezildi.

 

Programa Samsat Kaymakamı Kürşad Atak, İlçe Jandarma Komutanı J. Kd. Başçavuş Süleyman Aslan, Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ali Deniz, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Zeynel Özçakmakçı, Samsat İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Akın, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluş amir ve çalışanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Pazartesi, 08 Haziran 2015 08:44, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri