Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT'TA MERA ISLAH ÇALIŞMASI TAMAMLANARAK HİZMETE AÇILDI   
SAMSAT'TA MERA ISLAH ÇALIŞMASI TAMAMLANARAK HİZMETE AÇILDI

             ADIYAMAN VALİSİ IŞIK “MERA ISLAHI ÇALIŞMALARIMIZI HER GEÇEN GÜN ARTTIRMAKTAYIZ.”

            Samsat ilçesi Taşkuyu köyünde 184 dekan arazideki meranın ıslah çalışması tamamlanarak hizmete sunuldu.

            2005 yılı içerisinde etrafı tel örgü ile çevrilerek koruma altına alınan ve 1308 kg. korunga, 370 kg. kılçıksız brom ve 370 kg. kımışsı yumak tohumu atılarak ıslah çalışmasına başlanan 184 dekar mera alanının açılışı Adıyaman Valisi Halil Işık tarafından yapıldı.

            Açılış programına Adıyaman Valisi Halil Işık, Samsat Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Samsat İlçe Jandarma Komutanı Sedat Vidinel, Belediye Başkanı Abdulkadir Aslan, Defterdar Şefik Tongal, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Kırılmaz, Tapu kadastro Müdürü Mithat Solgun, Samsat Ziraat Odası Başkanı Hidayet Daş, İlçe tarım Müdürü Suphi Daş ve Tarım Müdürlüğü görevlileri Samsat TEMA Vakfı Temsilcisi Fahrettin Çelik, bazı daire amirleri ve Taşkuyu köylüleri katıldılar.

            Açılış programında bir konuşma yapan İl Tarım Müdürü Cafer Kınanç Mera Islah ve Amenajman Projesi hakkında teknik bilgiler verdi. Kınanç, mera oluşturmanın çok masraflı bir i iş olduğunu ancak halkımızın istifadesi için bu tür çalışmalara ağırlık verileceğini ifade etti.

            Adıyaman valisi Halil Işık ise yaptığı açıklamada son iki yıl içerisinde mera ıslahı ile ilgili çalışmalara hız verildiğini belirtti. Işık, “Sadece devlet değil TEMA Vakfı gibi gönüllü kuruluşlarda bu konuya ülkemiz adına önem veriyorlar. Adıyaman Valiliği ve Tarım Müdürlüğü olarak bu konudaki çalışmalarımızı her geçen gün arttırmaktayız. Katkıda bulunan İl Tarım Müdürlüğüne, Hazine arazisinin sahibi olarak Defterdarlığa, Samsat kaymakamlığına teşekkür ediyorum ve bu alanı köylülerimizin istifadesi için hediye ediyor ve onlara emanet ediyoruz.” dedi.

            Samsat kaymakamı Mahmut Kaşıkçı Samsat Kaymakamlığının hazırlayıp AB hibe desteği aldığı hayvancılık projesinin de hayata geçmesiyle, Taşkuyu köyünde uygulanan mera ıslah çalışmasının köyde ve ilçe genelinde örnek teşkil etmesi bölgemizde hayvancılık alanında önemli gelişmelere neden olacağını belirtti.

            Kaymakam Mahmut Kaşıkçı, “Samsat ilçesi önemli arazilerini Atatürk Baraj gölüne kaptırmıştır. Nüfusun küçük olması nedeniyle de sanayinin gelişmesi mümkün görünmemektedir. Bu nedenle ilçemizin tarım, balıkçılık ve hayvancılıktan başka çaresi yoktur. Biz Kaymakamlık olarak bu anlamda projeler geliştirerek vatandaşımıza örnek teşkil edecek çalışmalar yürüteceğiz” şeklinde konuştu.

            Vali Işık ve beraberindekiler uygulanmakta olan çilekçilik projesi ve Çiftçi Eğitim Merkezi – Süt İnekçiliği Projesi uygulama alanlarını da gezerek yetkililerden bildi aldılar.

 

 

 

 

 

 


Gönderen Editör, Çarşamba, 25 Nisan 2007 13:53, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri