Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT'TA HUBUBAT HASADI BAŞLADI…   
SAMSAT'TA HUBUBAT HASADI BAŞLADI…

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde arpa ve buğday hasadının başladığı bildirildi.

 

Samsat Kaymakamı Kürşad Atak, Adıyaman Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Adil Alan ile birlikte hububat hasadını incelemek ve biçerdöver kontrolleri yapmak üzere Samsat ilçesi Kuştepe köyünü ziyaret ettiler.

 

Çiftçilerden hasat ile ilgili bilgi alan Samsat Kaymakamı Atak, çiftçilerin genel anlamda üründen memnun olduğunu, bunun sevindirici olduğunu belirtti.

 

Kaymakam Atak, "Bu yıl yağmurların bol olmasından dolayı genel anlamla ürünlerin bereketli olduğunu söyleyebiliriz. Çiftçilerimizin yüzünün gülmesi bizleri de mutlu ediyor. 2015 yılı hububat hasadının çiftçilerimize ve milletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

 

 Adıyaman Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Adil Alan ise yaptığı açıklamada Samsat ilçesinde 2015 yılı hububat hasadının başlamış olduğunu, biçerdöver ile yapılan hasat esnasında oluşacak dane kaybının en aza indirilmesi için gerekli kontrollerin teknik elemanlar tarafından yapıldığını kaydetti.

 

Alan, "Hasat sırasında biçerdöverlerden kaynaklanan sorunların çiftçilerimiz tarafından il veya ilçe müdürlüklerimize bildirilmesini istiyoruz. Dane kaybını oldukça önemsiyoruz. Dane kaybı oranının yüzde 2'nin altına inmesini istiyoruz. Biçerdöver kontrollerinde dane kaybı, sürücülerin biçerdöver operatör belgesine sahip olup olmadıkları ve diğer bütün konularda denetimlerimizi aralıksız sürdürecek ve gerekirse ceza kesmekten çekinmeyeceğiz. Bütün üreticilerimize bol kazançlı bir hasat mevsimi diliyoruz" şeklinde konuştu.




Gönderen Editör, Pazartesi, 01 Haziran 2015 05:36, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri