Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSATLI ÇİFTÇİLER SULAMA İÇİN TOPLANDI   
SAMSATLI ÇİFTÇİLER SULAMA İÇİN TOPLANDI

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde çiftçiler sulu tarım yapabilmek için bir araya gelerek çözüm yolu aradılar.

 

Samsat Sulama Birliği Başkanlığının organizesinde, Samsat Kaymakamlığı Kültür Merkezinde yapılan toplantıya AK Parti Samsat İlçe Başkanı Hasan Erdem, Samsat Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Gültekin Şimşek, bazı köy ve mahalle muhtarları ile çiftçiler katıldı.

 

Samsat Sulama Birliği Başkanı Mustafa Fırat yaptığı konuşmasında, güneş enerjisi paneli kurulması ile ilgili olarak ihalenin yapıldığını, yüklenici firma ile sözleşme aşamasına gelindiğini ve yakın bir tarihte enerji elde edilerek, tekrar sulu tarımın yapılacağını belirtti.

 

Fırat, "İlçemizde sulu tarım yapılabilmesi için yoğun bir çaba harcamaktayız. Elektrik borcumuz yüzünden kanallarımıza su veremezken, güneş enerjisinden elektrik üretilmesi yönünde proje hazırlandı ve çok şükür bu işin ihalesi gerçekleştirildi. Bu panellerin en erken bir yılda tamamlanması beklenmektedir. Eğer çiftçilerimiz daha erken ürünlerimizi sulayalım veya ikinci ürün elde edelim diyorlarsa Birliğimize beyanname vererek ne kadarlık bir alanda ekim yapacağını bize bildirmeliler. Biz de bu beyannameler ışığında Sayın Valimiz, DSİ yetkilileri ve AKEDAŞ'tan yardım alarak, en azından bir dönem üretim yapabilecek kadar enerji temin etme yoluna gidelim. Yoksa da panellerin tamamlanmasını bekleyeceğiz" dedi.

 

Daha sonra muhtar ve çiftçilerin önerileri ve sorularının değerlendirilmesi ile toplantı sona erdi.

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Perşembe, 21 May 2015 05:39, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri