Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT'TA TÜTÜN EKİMİNE BAŞLANDI…   
SAMSAT'TA TÜTÜN EKİMİNE BAŞLANDI…

          Adıyaman'ın Samsat ilçesinde tütün ekimine başlandı.

 

          Tütüne getirilen kota sonrası Adıyaman'da sulu tarımın yetirince yaygınlaştırılamaması nedeniyle çiftçi yine tütün ekimine döndü. Adıyaman'da üretilen tütünün özel sektörde Pazar bulamaması nedeniyle 7 yıldan beri Adıyaman'da çiftçiler Ege tipi tütünü dikiyor.

 

          Önceleri deneme amaçlı olarak dikilen Ege Tütünü Adıyaman'da hızla yaygınlaşıyor. Ege tipi tütün ekimi için Adıyaman'da çeşitli firmalar üreticilerle sözleşme imzalamakta ve ürünler bu firmalarca satın alınmaktadır.

 

          Yarımbağ köyünde tarlada tütün ekimi yapan çiftçileri ziyaret eden Samsat Kaymakamı Kürşad Atak, Yarımbağ Köyü Muhtarı Hasan Tepe ve çiftçilerden bilgiler aldı.

 

          Kaymakam Atak, "Geçmişte bu bölgede daha çok tütün ekilmekteymiş ama şimdi ekilen tütünlerin daha kaliteli olduğu ve pazar sorununun olmadığını öğrendik. İsteyen aileler yine tütün ekebilmekte ve firmalara satabilmektedirler. Tütün ekiminin zor, meşakkatli ve zaman alan bir iş olduğunu öğrendik. Allah çiftçilerimizin yardımcısı olsun. Üreticimize bol kazançlı bir yıl diliyoruz. İlçemizde sulu tarımın bir an önce yeniden başlaması, ürün çeşitliliği ve bol kazanç getirecektir. Bunun içinde çalışmalar devam etmektedir" dedi.

 

 

 

 




Gönderen Editör, Pazartesi, 04 May 2015 13:10, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri