Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAHABEDE İNSAN SELİ...   
SAHABEDE İNSAN SELİ...

             SAMSAT’TAKİ SAHABE KABRİNDE BİRLERCE İNSAN BİR ARAYA GELDİ

            Adıyaman’da kutlu doğum haftası kapanış programı Samsat ilçesinde bulunan Sahabe Safvan bin Muattal türbesinin bulunduğu mevkide gerçekleştirildi.

            Programa Samsat Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, İlçe Garnizon Komutanı J. Kd. Başçavuş Sedat Vidinel, Samsat Belediye Başkanı Abdulkadir Aslan, İl Genel Meclis Başkanı M. Celal Erkan ve çok sayıda il genel meclis üyeleri, Adıyaman Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan, AK Parti İl Başkanı Av. Ahmet Aydın, Samsat AK Parti İlçe Başkanı Hidalet Daş, İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, Adıyaman Müftüsü M. Emin Avcı, Adıyaman genelinden bir çok kamu kurum ve kuruluş amir ve çalışanları, sivil toplum kuruluş temsilcileri, çok sayıda gazeteci ve yaklaşık 10 bin civarında vatandaş katıldı.

            Programda Samsat ilahi grubu ilahiler ve şiirler okudu. Adıyaman Müftülüğü İlahi grubu ise kısa sureler ve ilahiler seslendirdiler.  Samsat Müftüsü Abdülrakip Arslan yapmış olduğu açıklamada Sahabe Safvan bin Muattal’ın kabrinin Samsat’ta olduğunun kesin delillerle ispat edildiğini ve Hazreti Muhammed ile arkadaşlık yapmış, ondan feyizlenmiş mübarek bir insanın kabrinin bölgemizde olmasından dolayı mutlu olduklarını ifade etti.

            Kutlu doğum haftası vesile edilerek halkımızın milli ve manevi duygularını pekiştirici, birlik ve beraberliği sağlayıcı çalışmalar yürütüldüğünü açıklayan Müftü Arslan, “Bilindiği gibi 7 yıldan beri bütün illerimizde Kutlu Doğum Haftası kutlanmaktadır. Bu seneki haftanın kapanışı da ilçemizdeki Sahabe merkezinde yapılacaktır. Görüldüğü gibi oldukça büyük bir kalabalık katılım oldu. Bu kalabalık halkımızın Peygamberimize olan sevgisinin göstergesidir. Bu hususta fazla söz söylemeye gerek bırakmıyor, bu muhteşem kalabalık bunu belirtiyor, bunun göstergesidir. Mevkiinde toplandığımız Hazreti Safvan Bin Muattal da aynı zamanda Resullullah (SAV)’ın sahabelerinden. Kendisi Safvan Bin Muattal Essülevi, Sülem kabilesindendir, El Cezire’nin fethinde yer almıştır. Osman Bin Ebul Asım komutansında El Cezire’ye yönelmiş olan fetih hareketlerinde yer almıştır. Burada şehit olduğu bütün sağlam kaynaklarda, dinimizin güvenilir gördüğü bütün güvenilir kaynaklarda Hazreti Safvan’ın burada şehit olduğu ve burada defnedildiği zikredilmektedir. İslam’ın bir sevgi ve barış dini olduğunu, kavga ve kinin yeri olmadığını bütün dünyaya anlatmamız lazım. Bu topluluk işte bunu yansıtmaktadır.” şeklinde konuştu. 

            Adıyaman Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan yaptığı açıklamada Sahabe kabrinin çevre düzenlemesinin bir an önce yaptırılarak inanç turizmine kazandırılması gerektiğini söyledi. Büyükaslan “Son öğrendiğim bilgilere göre yapılan proje ile TOKİ tarafından yeterli ödeneği aktarımlısı kararlaştırılmıştır. Biz Adıyaman Belediyesi olarak ta bize düşen ne görev olursa yapmaya hazırız.” şeklinde konuştu.

            Samsat Belediye Başkanı A. Kadir Aslan ise yaptığı açıklamada ; “Sahabe Hazretleri, Hazreti Peygamberin dava arkadaşı, meclisinde bulunmuş sahabesi. Burada meftun olması, burada şehit olması Samsat için büyük bir onurdur. Kutlu Doğum Haftasını burada kutlamak bizim için büyük bir mutluluktur. Bildiğim kadarıyla Türkiye’de iki tane sahabe var. Sağlam kaynaklara dayanarak, birisi Hazreti Eyyübül Ensari Hazretleri, birisi de Samsat’ta meftun olan Safvan bin Muattal Hazretleridir. Kutlu Doğum Haftasının burada kutlanması Samsat ve ilimiz için inanç turizmi açısından çok büyük bir gelir kaynağı olacaktır. İnşallah TOKİ buraya çevre düzenlemesi konusunda el atarsa Adıyaman turizm merkezi olacaktır” dedi.

 




Gönderen Editör, Pazar, 22 Nisan 2007 19:49, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri