Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT'TA KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİKLERİ DEVAM EDİYOR   
SAMSAT'TA KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİKLERİ DEVAM EDİYOR

             Samsat ilçesinde geçen yıllara oranla daha kapsamlı ve coşkulu olarak kutlanan kutlu doğum haftası etkinlikleri devam ediyor.

            Samsat Müftüsü Abdülrakip Arslan yapmış olduğu açıklamada kutlu doğum haftası vesile edilerek halkımızın milli ve manevi duygularını pekiştirici, birlik ve beraberliği sağlayıcı çalışmalar yürütüldüğünü açıkladı.

            Müftü Arslan, “İslam’ın bir sevgi ve barış dini olduğunu, kavga ve kinin yeri olmadığını bütün dünyaya anlatmamız lazım. Bu günlerin ise buna vesile edilmesi, halkımızın bilinçlendirilmesi ve sosyal yaşantının huzur içerisinde sürmesi için elimizden gelen gayreti sarf etme kararlılığındayız” şeklinde konuştu.

            KUTLU DOĞUM AŞI VERİLDİ

            Kutlu Doğum Haftası kutlamaları çerçevesinde Samsat’ın Kovanoluk köyünde İmam-Hatip Mehmet Karakaş’ın organize ettiği kutlu doğum aşı verildi. Yer sofrasına dizilen yemekte köylüler bir araya gelerek bir bayram havası yaşadılar. Yemeğe Samsat Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı ve bazı daire amirleri de katıldı.

            Kaymakam Kaşıkçı burada yaptığı açıklamada halkın birlik ve beraberlik içerisinde olmanın sevincini yaşadıklarını, bu birlikteliğin bütün hayatları boyunca sürdürülmesi gerektiğine inandığını söyledi.

            BAYANLARDAN İLAHİLERLE KUTLAMA

            Samsat ilçe merkezi ile Uzuntepe ve Bağarası köylerinde Kuran Kursu öğreticileri organizesinde bayanlar bir araya gelerek kutlu doğum haftasını kutladılar. Programda Kuranı Kerim okundu, ilahiler söylendi, milli ve manevi bilgileri içeren vaazlar verildi.

            KAPANIŞ PROGRAMI SAHABE TÜRBESİNDE

            Adıyaman’da kutlanan 2007 yılı kutlu doğum haftası etkinliklerinin kapanışı Samsat ilçesinde bulunan Sahabe Safvan bin Muattal kabrinin bulunduğu mevkide yapılacağı duyuruldu. Türkiye Diyanet Vakfı Samsat Şubesi tarafından tertiplenen program 22 Nisan 2007 Pazar günü saat 10.00’da başlayacak. Edinilen bilgiye göre 3-4 bin kişinin beklendiği programın çok kalabalık olacağı, Sahabe kabrine yakışır bir program olacağı ve kapanışın bütün katılımcılara verilecek kutlu doğum yemeği ile yapılacağı belirtildi.

            Samsat Müftüsü Abdülrakip Arslan hava muhalefeti olmaması durumunda birlik ve beraberliğin simgesi olacak bu etkinliğin çok güzel geçeceğini ve bütün Adıyaman halkını burada buluşmaya davet ettiklerini ifade etti.




Gönderen Editör, Cumartesi, 21 Nisan 2007 20:16, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri