Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERTÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ ŞUBESİ KURULDU   
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ ŞUBESİ KURULDU

          Yazarlar arasında mesleki dayanışmayı geliştirmek ve yazarların kültür hayatımıza zenginlik katmalarını sağlamak amacıyla 7 ağustos 1978 tarihinde kurulan Türkiye Yazarlar Birliği, Adıyaman ilimizde şube açtırdı.

          Bu gün 1300’ü aşan üye sayısı ile en köklü ve güçlü yazarlar kadrosuna sahip Türkiye Yazarlar Birliği Adıyaman Şubesi kurma görevi, Genel Merkez tarafından Mehmet Sait ULUÇAY’a verildi.

          Türkiye Yazarlar Birliği Adıyaman Şubesi, Mehmet Sait ULUÇAY Başkanlığında aşağıdaki kurucu üyelerden oluşturuldu.

1-    Mehmet Sait ULUÇAY   

2-    Mustafa Baykan SARIKAYA

3-    Prof. Dr. Hacı DURAN

4-    Prof. Dr. Muammer GÜL

5-    Kerim BAYDAK

6-    Doç. Dr. Süleyman KARACELİL

7-    Hikmet KIZIL

8-    Zeki KARAKAŞ

9-    Doç. DR. Mücahit ÇELİK

10- DOÇ. DR. Yavuz UYSAL

11- Şemsettin AĞAR

12- Fahrettin ÇELİK

Şube Kurucu Başkanı Mehmet Sait ULUÇAY, Adıyaman’ın Sosyo-kültürel gelişimine katkı sağlamak, edebiyat ve sanat sevgisinin yaygınlaştırılması, Şair ve Yazar kadrolarının bir araya gelerek memleket meselelerine çözüm önerilerini geliştirmek amacında olduklarını belirtti.

Dernek şubesinin açılışının 09 Mart 2015 tarihinde takriben saat 11.00 de gerçekleştirmek üzere; Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Sayın Prof. Dr. Vicahi Kırlangıç, Kurucu Genel Başkan ve Türkiye Yazarlar Birliği Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı D.Mehmet DOĞAN, Türkiye Yazarlar Birliği Vakfı Mütevelli Başkan Yardımcısı İbrahim Ulvi YAVUZ ve Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkan Yardımcısı Ferhat KOÇ aynı gün ilimize teşrif edeceklerdir.

Bir aksilik olmadığı ve zaman yeterli olduğu taktirde Sayın Genel Merkez’den gelecek Heyetin Valimiz Sayı Mahmut Demirtaş, Belediye Başkanımız Sayın F. Hüsrev Kutlu ve Adıyaman Üniversitesi Rektörü Sayın Mustafa Talha Gönüllü beylerin ziyaret edileceğini belirten Mehmet Sait Uluçay, tüm halkımız kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ve Sivil Toplum kuruluş temsilcilerinin açılışa davetli olduğunu ifade eden ULUÇAY, ayrıca, pek yakında bir edebiyat ve sanat dergisi yayımına da geçileceği müjdesini verdi.

 

 

 

         




Gönderen Editör, Cuma, 06 Mart 2015 09:14, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri