Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERUMKE'NİN TATBİKATI GERÇEĞİ ARATMADI…   
UMKE'NİN TATBİKATI GERÇEĞİ ARATMADI…

          Adıyaman Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı olarak çalışan Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) Samsat Merkez İlkokulu'nda bir tatbikat ve bilgilendirme çalışması gerçekleştirdiler.

 

          UMKE Ekibi nezaretinde öğrencilere deprem ve diğer afetler sırasında yapılması gerekenler hakkında bilgiler verildikten sonra alarm verilerek okulu boşaltma tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikat gereğince yaralı rolündeki iki öğrenci kurallara uygun olarak ambulansa taşındıktan sonra tatbikat sona erdi.

 

          UMKE İl Temsilcisi Filiz Aslan öğrencilerin tatbikatta başarılı olduklarını, zamanında okulun boşaltıldığını ve öğrencilerin yapılanları ve konuşulanları ilgiyle izlediklerini belirtti.

 

          Aslan, "Ekibimiz, afet veya olağandışı durumlarda aldıkları özel eğitim ve donanımla, kazazedelere olay yerinde, en kısa sürede imkân ve kabiliyetlerini kullanarak uygun yöntemlerle medikal müdahale etme kabiliyetine sahiptir. Bu bilgi ve deneyimlerimizi öğrencilerimizle paylaşarak, onların olası afetlerde neler yapabileceklerini uygulamalı olarak öğrenmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Samsat ilçemizde de bu tatbikatı gerçekleştirdik ve okulumuza materyal bırakarak öğretmenlerimizin de bilgi vermelerini sağladık. Başarılı bir tatbikat oldu" dedi.

 

          Merkez İlkokulu Müdürü Ramazan Günaydın ise yaptığı açıklamada UMKE yetkililerine teşekkür etti.

 

 

 

 




Gönderen Editör, Perşembe, 05 Mart 2015 14:00, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri