Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT'TA ÖĞRENCİ SERVİSİ SÜRÜCÜLERİNE EĞİTİM VERİLDİ   
SAMSAT'TA ÖĞRENCİ SERVİSİ SÜRÜCÜLERİNE EĞİTİM VERİLDİ

          Adıyaman'ın Samsat ilçesinde öğrenci servis sürücülerine bir program dahilinde eğitim verildi.

 

          Samsat Kaymakamlığı Cumhuriyet Konferans Salonu'nda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kahta İlçe Jandarma Trafik Tim Komutanlığı Personeli tarafından okullara öğrenci taşıyan sürücülere altı saatlik seminer verildi.

 

          Servis araç sürücülerinin yanı sıra verilen eğitime İlçe Jandarma Komutanı J. Kd. Başçavuş Süleyman Aslan ve Samsat İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Dağ'da katıldılar.

 

          İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Dağ'ın verdiği eğitimde, Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim Yönetmeliği, Öğrenci taşıma uygulamaları sözleşme esasları, taşıma güzergahları, öğrenci taşıma uygulamaları kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü, Okul Müdürlüğü, araç sürücüsü ve rehber personelin yükümlülükleri anlatıldı.

 

          Kahta İlçe Jandarma Trafik Tim Komutanı J. Asb. Üçvş. Emrah Yılmaz ve Trafik Tim Elemanı Uzm. J. VI. Kad. Çvş. Çetin Pamuk tarafından verilen eğitimde ise; Karayolları Trafik Kanunu, Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği, Trafik işaret ve kuralları, seyir esnasında uyulması gereken kurallar, durma ve duraklamalarda dikkat edilecek hususlar, Aşırı hız, yakın takip, şerit izleme, geçiş kolaylığı sağlama, araca biniş ve inişlerde dikkat edilecek hususlar ve olası kaza sonrasında yapılması gerekenler detaylıca anlatıldı.

 

          Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Samsat İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Dağ, yeni eğitim öğretim döneminde daha iyi bir hizmet sunulması için verilen bu eğitim programının yararlı geçtiğini belirterek, Kahta İlçe Jandarma Trafik Tim Komutanlığına teşekkür etti.

 

          Dağ, "Taşıma sırasında olumsuz tutum ve davranışların önüne geçilmesi ve daha iyi bir hizmetin sunulması için verilen bu eğitim çalışmasına sürücülerimiz ilgi gösterdiler. Daha iyi hizmet vermenin gayreti içerisinde olacak ve bunun takipçisi olacağız. Taşımada aktif görev alan bütün kişi ve ilgililerin görev ve sorumlulukları bir kez daha hatırlatılmış oldu. Eğitim çalışmamıza destek sunan Kahta İlçe Jandarma Trafik Tim Komutanlığı ve her zaman bizlere destek olan Samsat İlçe Jandarma Komutanlığı'na teşekkür ediyoruz" dedi.

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Salı, 03 Şubat 2015 11:41, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri