Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT YOLU DUBLE OLACAK…   
SAMSAT YOLU DUBLE OLACAK…

           Adıyaman'ın Samsat ilçesi yolunun duble olacağı bildirildi.

 

          Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat, Adıyaman - Kahta karayolunun Samsat yol ayrımından, Sahabe Safvan bin Muattal kabri ile Samsat ilçe merkezine kadar olan kısmın bölünmüş yol olacağını belirtti.

 

          Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'a Samsat ilçesinin mevcut yolunun bölünmüş yola dönüştürülmesini talep ettiklerini ve Bakanı Elvan'ın bu talebi olumlu karşıladığını ifade eden Başkan Fırat, bu çalışmaya Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ve Ak Parti Grup Başkan Vekili, Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın ile diğer milletvekillerinin destek verdiklerini söyledi.

 

          Sahabe Safvan bin Muattal kabrine yılda 1 milyon kişinin üzerinde ziyaretçinin geldiğini, özellikle kutlu doğun etkinliğinde aynı günde 50-60 bin insanın geldiğini belirten Başkan Fırat, Adıyaman - Kahta karayolunun zaten bölünmüş yol olduğunu, kalan 23 kilometrelik kısmında bölünmüş yola dönüştürülmesi ile vatandaşların mağduriyetinin giderileceğini ve kazaların azalacağını kaydetti.

 

          Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat, "Samsat-Adıyaman yolu planlanırken zaten bölünmüş yol olacak şekilde istimlak edilmiştir. Bu anlamda hiçbir sıkıntı yaşanmayacaktır. Yolda fazla dağ, menfez veya köprü olmadığından maliyeti düşük olacaktır. Sahabe Safvan bin Muattal kabri ilçemiz sınırlarındadır ve buraya her yıl binlerce insan gelmektedir. Gerek yurt içi gerekse yurt dışından gelen ziyaretçiler bu yolda mağdur olmaktadırlar. Kutlu doğum programında üst düzel yetkililerimiz de iştirak etmektedirler. Daha önceki yıllarda Sayın Meclis Başkanımız, Başbakan Yardımcıları ve bakanlarımız, Diyanet İşleri Başkanlarımız, İstanbul başta olmak üzere bir çok büyükşehir belediye başkanlarımız programı izlemek için teşrif buyurdular. Bu yolumuz ihtiyaca cevap vermediği gibi uluslar arası turizme kazandırmayı planladığımız Sahabe Safvan bin Muattal kabrine de yakışmamaktadır. Sayın Bakanımıza durumu arz ettik. Sayın bakanımız talebimizi olumlu karşıladılar. Sayın bakanımız bu yolun bölünmüş yola dönüştürülmesi sözünü halkımıza müjdelediler. Sayın Bakanımıza, Sayın Valimize, milletvekillerimize ve emeği geçecek bütün herkese Samsat halkı adına teşekkür ediyorum" dedi.

 

 

 




Gönderen Editör, Salı, 13 Ocak 2015 14:36, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri