Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSUYA BATAN GÜNEŞ "SAMSAT" FOTOĞRAF SERGİSİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ   
SUYA BATAN GÜNEŞ "SAMSAT" FOTOĞRAF SERGİSİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ


          EMEKLİ ÖĞRETMEN GAZETECİ ZİYA KÖŞKER’İN SAMSAT’TAKİ “SUYA BATAN GÜNEŞ – SAMSAT” İSİMLİ FOTOĞRAF SERGİSİ BİNLERCE KİŞİ TARAFINDAN İZLENDİ VE DUYGULU ANLAR YAŞANDI.
            Atatürk Baraj Gölü altında kalan tarihi Samsat ilçesinin geçmiş yıllara ait fotoğraflarının yer aldığı, Emekli öğretmen ve Gazeteci Ziya Köşker’in “Suya Batan Güneş – Samsat” isimli sergisini yaklaşık 5.000 kişi ziyaret etti.
            Samsat Hükümet Konağındaki sergiyi ve Cumhuriyet Konferans Salonundaki sinevizyon sunumunu izleyen bazı yaşlı bayanların duygulanarak ağladıkları gözlendi. Sergide Samsat’ın sular altında kaldığı 1986 yılı ve öncesi fotoğraflarını izleyen Samsatlı vatandaşlar yitirdikleri tarihi değerleri gördükçe çocuklarına geçmişlerini anlattılar. Sergi çıkışında da Samsat Kaymakamlığı ve Samsat Belediye Başkanlığı’nın hediye ettiği büyütülmüş Eski Samsat fotoğraflarından birer adet alarak evlerine götürdüler.

            Gazeteci ve emekli öğretmen Ziya Köşker’e Samsat kültür turizmine katkılarından dolayı bir teşekkür belgesi vereceklerini açıklayan Samsat Kaymakamı Doğan Demirdaş yaptığı açıklamada; “Sayın Valimiz tarafından pazartesi açılan sergimiz 4 günde büyük ilgi gördü. Sayın Valimiz de buradaki fotoğraflardan birer takım Valiliğe istedi. Samsat halkı 20 yıl önce Atatürk Barajı nedeniyle yitirdikleri eski Samsat’tan haklı olarak bir türlü kopamıyorlar ve rüyalarında dahi Eski Samsat’ı görüyorlar. Bu anlamda bu sergi ilçe kültür ve turizmi, halkımızın geçmişi ve Yeni Samsat’ın gelişme potansiyelini vurgulaması bakımından son derece önemlidir. Başarılı çalışmasından dolayı Sayın Ziya Köşker’i tebrik ediyorum.” şeklinde görüşlerini ifade etti.




Gönderen Editör, Cumartesi, 29 Nisan 2006 00:14, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri