Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT'TA İNSAN HAKLARI KONFERANSI DÜZENLENDİ   
SAMSAT'TA İNSAN HAKLARI KONFERANSI DÜZENLENDİ

           Adıyaman'ın Samsat Kaymakamlığı koordinesinde 10 – 17 Aralık İnsan Hakları Haftası münasebetiyle bir konferans düzenlendi.

          Samsat Çok Programlı Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Ali Kaşıyuğun tarafından verilen konferansa Samsat Kaymakamı Kürşad Atak, İlçe Jandarma Komutanı J. Kd. Bşçvş. Süleyman Aslan, Belediye Başkan Vekili Muzaffer Kayhan, İlçe Emniyet Amiri Mehmet Malgır, kamu kurum ve kuruluş amir ve çalışanları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluş temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

          Konferansta, insan haklarının ne olduğu ile ilgili video gösterisinden sonra insan hakları tanımı, çıkış nedenleri, ülkemizde ve dünyada insan hakları ihlalleri, İslam dininde insan hakları, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, İnsan haklarının anayasamızdaki yeri, sosyal, ekonomik ve siyasi haklar ve ödevlerimiz, insan hakları ihlallerinde başvurulacak yerler, il ve ilçe insan hakları kurulları gibi konular detaylıca anlatıldı.

          Konferans sonrasında bir açıklama yapan Samsat Kaymakamı Kürşad Atak, 10 Aralık 1948’de yayınlanan bildirgedeki ülkemizde harfiyen uygulanması için çaba sarf edildiğini ama bunu ihlal edenlerin da mümkün olabileceğini belirterek, bu durumda en yakın kolluk kuvvetleri veya İnsan Hakları Başvuru masalarına bildirilmesi gerektiğini belirtti.

          Kaymakam Atak, " İnsan hakkı, onurlu, eşit ve özgür yaşamaktır.  Atalarımız yüz yıllarca en adil bir şekilde geniş bir coğrafyada hüküm sürmüşlerdir. Dinimizde de insan hakkının bir başka ifadesi olan kul hakkına riayet edilmesi emredilmiştir. Şu anda dünyanın bir çok yerinde savaşlar, insan hakları ihlalleri yaşanmaktadır. Dileriz ki, bunlar bir an önce son bulur ve bütün insanlık barış ve huzur içerisinde yaşarlar. Bizler, insan hakları ihlallerini önlemek adına zaman ve mekan mefhumu tanımaksızın her an göreve hazırız" dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Çarşamba, 10 Aralık 2014 11:16, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri