Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSATLILAR DERNEĞİNDEN KOBANİLİLERE DOST ELİ   
SAMSATLILAR DERNEĞİNDEN KOBANİLİLERE DOST ELİ

         Adıyaman'ın Samsat ilçesinde Suriye'nin Kobani ilçesinde yaşanan savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan Kobani halkına Samsatlılar Derneğinden giyim yardımı yapıldı.

         

          Merkezi Adıyaman'da bulunan Samsatlılar Derneği tarafından, Samsat'ın Ovacık köyünde yaşam mücadelesi veren Kobanili ailelere giyim yardımı yapıldığı bildirildi.

 

          Çocuklara ayakkabı, gocuk, pantolon ve kazak yardımı yapan Dernek, büyük bayanlara ise kaban yardımında bulundu.

 

          Yardım malzemeleri köye götürerek, Ovacık Köyü Muhtarı Fahri Ertan ile birlikte ailelere teslim eden Dernek Başkanı Fahrettin Çelik, Suriye'nin Kobani kentinden gelerek, Samsat'ın Ovacık köyüne yerleşen iki ailenin diğer bütün Suriyeliler gibi durumlarının kötü olduğunu, bu kişilerin her türlü yardıma muhtaç olduklarını ifade etti. 

 

          Çelik, "Suriyeli kardeşlerimiz şu anda bizlerin misafirleridir. Biraz empati yaparsak belki durumu daha iyi algılayacağız. Olaya siyasi, etnik yapı veya milliyetçilik duyguları ile değil, insan olmanın gerekliliği ile yaklaşmamız gerekiyor. Allah, hiç kimseyi vatansız, bayraksız, yönetimsiz bırakmasın. En kötü rejim, en gaddar lider ve en adaletsiz yönetim bile yönetimsizlikten iyidir. Bunu en başta Irak'ta gördük. Suriye'de bunu görüyoruz. Özellikle masum çocukların bir suçu olamaz. Bu kargaşa ve kaosu hak etmiş olamazlar. İnsanlık bir sınav içerisindedir. Özellikle Müslümanlar açısından Medine'ye göç eden Mekkelilerin durumu en güzel örnektir. Olaya bu açıdan bakmamız gerekiyor. Bu kardeşlerimize misafir muamelesi yaparak, en azından yaşamsal ihtiyaçlarını karşılamamız gerekiyor." dedi.

 

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Perşembe, 04 Aralık 2014 14:37, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri