Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERİSTANBUL-FESHANE'DE ADIYAMAN TANITIM GÜNLERİ   
İSTANBUL-FESHANE'DE ADIYAMAN TANITIM GÜNLERİ

          25-28 Eylül 2014 tarihleri arasında, İstanbul'da bulunan Feshane Uluslararası Fuar, Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen Adıyaman Tanıtım Günleri amacına uygun olarak ve görkemli bir şekilde tamamlandı.

          Adıyaman Valiliği organizesindeki tanıtım günlerinin açılış programına Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Milli eğitim Bakanı Nabi Avcı, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Ak Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın, İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Altınok, Adıyaman Belediye Başkanı Fehmi Hüsrev Kutlu, Ak Parti Milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Salih Fırat, Mehmet Metiner, Feyzullah Kıyıklık, Harun Karaca, Adıyaman ilçe kaymakam ve belediye başkanları ile çok sayıda kişi katıldı.

          BAKAN CANİKLİ, ADIYAMAN ÜZÜNTÜSÜNÜ DİLE GETİRDİ

          Adıyaman’ı hiç görmediğini belirten Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, yaptığı konuşmada duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

          Bakan Canikli, “Şunu üzülerek itiraf etmem gerekiyor. Güneş’in en güzel doğduğu ve battığı yer, güneşin en güzel doğuşunu ve batışını Adıyaman’dan seyretme imkanım olmadı. Sözümüz vardı. Birkaç kere niyetlendik ama olmadı gidemedik. Bunu öncü olarak kabul ediyoruz. bugün burada Adıyaman’ın o manevi havasını teneffüs etme imkanı bulduk. Bundan dolayı davet eden arkadaşlarımıza, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. En kısa zamanda o güneşin doğuşunu ve batışını Adıyaman’dan en güzel noktadan arkadaşlarımızla izleyeceğiz” şeklinde konuştu.

          Modern yaşamın kültür ve değerleri yok etme riskini meydana getirdiğini belirten Canikli, Modern yaşam böyle bir risk yaşatıyor. Bizim bu boşluğu doldurmamız lazım. Çünkü geçmişimizin izlerini iyi takip edemezsek, özümseyemezsek gelecekle ilgili çok ciddi sıkıntılar yaşanır. Adıyaman birçok açıdan eşsiz. Anadolu’nun en önemli şehirlerinden bit tanesi” dedi.

          Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Adıyaman’ın büyük destek verdiğini ifade eden Bakan Canikli, Adıyamanlılara teşekkür etti.

          BAKAN EROĞLU’NDAN ADIYAMANLILARA “BARAJ” MÜJDESİ

          Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yaptığı konuşmada, İSKİ Genel Müdürü’yken Adıyaman’a verdiği destekten dolayı Adıyamanlı’ların kendisine fahri hemşerilik beratı verdiklerini söyledi.

          Bakan Eroğlu, “Adıyaman’a karşı bir sevgimiz var. Yiğit insanların yeri. Güneşin en güzel doğup battığı yer. Adı gibi yaman bir şehir. Adıyaman için ne yapılsa azdır. Hükümetimiz Adıyaman’a çok değer veriyor. Adıyaman hükümetimizden önce unutulmuş bir ildi. İlk defa hükümetimiz hatırladı. 7 katrilyonlık yatırım yapılmış. İnşallah bu devam edecek” diye konuştu.

          Adıyaman’a baraj müjdesi de veren Bakan Eroğlu, “Adıyaman’ın hayali Çetintepe barajının temelini attık. Burası Adıyaman’a hayat verecek. Koçali barajının ihalesi bitti. Allah izin verirse temelini atmaya geleceğim. Gömükan barajının da projeleri önümüzdeki bitiyor. Bunlar bitince de temeli atarız” dedi.

          “2 YILDA BİN 66 DERSLİK İNŞA ETTİK”

          Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ise Milli Eğitim Bakanlığı olarak Adıyaman’a her zaman destek olacaklarını ifade etti. Bakan Avcı, “Son 2 yıl içinde bin 66 derslik inşa ettik. Barınma sorunu yaşayan 2 bin 37 öğrenci için pansiyon ihtiyacı sağladık” dedi.

          “ADIYAMAN GÜNEŞİN DOĞDUĞU YERDİR”

          Adıyaman’ın tarihi ve kültürel özelliklerine vurgu yapan Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, “Adıyaman tüm dünya insanlarının ziyaret ettiği kardeşçe yaşanılan Güneydoğu’nun en güzide yeridir. Adıyaman, güneşin en güzel doğup ve battığı yerdir, güneşin anavatanıdır” diye konuştu.

          Adıyaman Belediye Başkanı Fehmi Hüsrev Kutlu ise, “İlk defa İstanbul’a Adıyaman tanıtım günleri yapıyoruz. Hemşerilerimizin yoğun yaşadığı yerde yapmak boynumuzun borcuydu. Müslüman ile Hristiyan’ın, Alevi ile Sünni’nin kardeş olarak yaşadığı, aralarında ayrı gayrı olmayan huzurun başkentine herkesi davet ediyoruz” diye konuştu.

          Adıyaman tanıtım günleri nedeni ile bazı konserler ve etkinlikler de gerçekleştirildi. Adıyaman 9 Nefes Neyzenler Derneği, Harfhane Grubu, Grup Ravza İlahi Dinletisi, Mehmet Seske, Popstar Recep Tanyıldız, Latif Doğan, Kum Sanatçısı Ramazan Yumrutepe, Kum Sanatı Performansı Farik Elmas, Adıyaman Tanıtım Filmi, Nemrut Belgeseli, Kahtalı Mıçı, Nurettin Rençber, Ramazan Garipses, Gülistan ve Haşim Topdemir korserleri gibi faaliyetlerle vatandaşlara güzel dakikalar yaşatıldı.

          Katılımcılar stantları gezerek yöreyi tanımaya çalıştılar. Samsat ilçesinin standı ise bunlardan biri idi. Standı bazı yetkililer, vatandaşlar ve özellikle İstanbul'da oturan Samsatlılar ziyaret ettiler.

          Konu ile ilgili olarak Samsat Kaymakamı Kürşad Atak, İstanbul Feshane'de gerçekleştirilen Adıyaman Tanıtım Günleri'nde beklenen ilginin oluştuğunu, bu ilginin ileride reel olarak pozitif katkıya dönüşeceğini ifade etti.

          Kaymakam Atak, “Samsat ilçesinde göreve başladığımın ikinci gününde Adıyaman Tanıtım Günleri'ne katıldım. Aslında tanıtım yaparken bir yandan da yeni atandığım Adıyaman ve ilçelerini yakından tanıma imkanı yakalamış oldum. Dört gün süren bu organizasyon gerçekten mükemmel oldu. Adıyaman'ın sıcaklığını İstanbul'da hissetmek mümkün oldu. Sosyal ve kültürel tanıtımın yanında sanatçılarımızın performansları da tanıtına pozitif katkı sundu. Tanıtım günlerinde aynı zamanda bir festival havası esti. İstanbul'da ikamet eden Adıyamanlılar stantlara akın ettiler. Sevgi, hoşgörü ve barış içerisinde geçen tanıtım günlerinin ilimize yapacağı reel katkıyı yakında göreceğiz. Adıyaman'ın güzelliklerini bir arada görmüş olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Başta sayın Valimiz olmak üzere emeği geçen bütün herkese teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Salı, 30 Eylül 2014 13:08, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri