Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERÇELİK’İN ÜÇÜNCÜ KİTABI ÇIKTI… SUSKUN DİLİM, OKUYUCUYLA BULUŞUYOR   
ÇELİK’İN ÜÇÜNCÜ KİTABI ÇIKTI… SUSKUN DİLİM, OKUYUCUYLA BULUŞUYOR

Samsatlı Gazeteci Yazar Fahrettin Çelik’in kaleme aldığı 'Suskun Dilim' adlı şiir kitabı İz Ajans Yayıncılık’tan çıktı.

 

Çelik’in üçüncü kitabı olan Suskun Dilim isimli eseri 120 sayfadan oluşuyor ve kitapta şiirler ve şiir tarzında yazılara yer verilmiş.

 

Kitabın kapak, iç tasarımı ve editörlüğünü Gazeteci Yazar Naif Karabatak yapmış. İz Ajans Yayıncılığın 12’inci kitabı olarak piyasaya çıkan Suskun Dilim, şık tasarımıyla da dikkat çekiyor.

 

Kitaba, ünlü şair Cemal Safi de bir sunuş kaleme almış. Safi, sunuşunda, “…Fahrettin Çelik, gördüğüm kadarıyla hece vezninde de serbest nazımda da duygularını şiirize etmek başarısını elde etmiş ve daha ileride nice güzel şiirlerin altında imzasını şimdiden görmekteyim. Kardeşimize şiir yolunda selamet diler, Türk Dili ve Edebiyatı adına kendisini tebrik eder, Safi sevgilerimle gözlerinden öperim...” demiş.

 

Samsat Kaymakamı İsmail Sündük ise kitap için kaleme aldığı önsözde, duyguların kâğıda dökülmesinin ciddi bir birikim ve emek gerektirdiğini ve duyguların en güzel tercümanının da şiir olduğu kanaatinde olduğunu belirtmiş.

 

Kaymakam Sündük, "Aşk binlerce yıldır tarif edile dursun, en iyi tarifinin şairlerin yaptığını, bu tarifin şiirlerde dile getirildiğini düşünüyorum. Aşk hakkında yazmak için aşkı bilmek, aşkı yaşamak, en önemlisi de aşk ile yanmak gerekir. Mevlana'nın dediği gibi 'Yüz kişinin içinde aşık, gökyüzünde yıldızlar arasında parıldayan ay gibi belli olur.' Etrafımızda yüreğinde sevgiyi barındıran, muhabbet ile coşan, yaptığı iş her ne olursa olsun aşk ile görevini ifa eden insanların mevcudiyeti yarınlarımızın daha yaşanılır olacağının işaretidir. Kendisiyle birlikte çalışmaktan dolayı mutlu olduğum, yürüttüğü her görevi aşk ile yaptığına şahit olduğum, çalışma arkadaşım Fahrettin Çelik, yazdığı makale ve şiirleri ile içindeki duyguları en güzel bir şekilde bizlere yansıtırken, bu eseriyle bizleri adeta aşk denizinde dolaştırmıştır. Fahrettin Bey'in baktığı pencere her zaman sevgi ve muhabbete açık olmuştur. Tertemiz duyguların hâkim olduğu aşkı kaleme almakla birlikte, hüznü, ayrılığı, sevinci dizelere nakşetmiş, aşk adına suskunluğunu şiirle dile getirmiştir. Aşk adına suskunluğun nice eserlere yansıması temennisiyle içindeki aşk ateşinin hiç sönmemesini dilerim" şeklinde duygularını ifade etmiş.

 

Çelik, kitabın başlangıç yazısında,“Şiir, benim için yaşadıklarımı, düşündüklerimi veya hissettiklerimi dışa vurma aracı olmuştur. Sevinçli veya üzüntülü bir ruh halinde, ahenkli bir yazı yazmanın adı olmuştur benim için şiir.

 

Edebiyatın bütün dallarına olan tutkum, çocukluğumdan başlayarak beni bir şeyler yazmaya sevk etti. Okul yıllarında yapılan şiir, kompozisyon yarışmaları benim şiir veya yazı yazmamı, yazdıklarımı başkalarıyla paylaşmamı sağladı.

 

Daha sonraki yıllarda da şiir yazmakla birlikte, kendim beğenmediğimden, bu yazdığım şiirleri sürekli imha etme yoluna gittim.

 

Gerek düz yazı gerekse de şiir yazarken çok acele yazma ve bitirme gibi bir huyum var. Daha sonra düzenleme gibi bir alışkanlığım da yok. İlk başta yazdıklarımı olduğu gibi bırakarak ve o anki ruh halimi yazdıklarımla ebedîleştirmek istercesine dokunmamaya özen gösteririm.

 

Yazmak benim için yaşamsal bir gerekliliktir. Yayınlayayım veya yayınlamayayım her gün mutlaka bir şeyler karalamak benim için bir ihtiyaç olduğu gibi ekmek-su kadar önemlidir.

 

Şiirlerinde aşkı yazmayan şair var mıdır bilmiyorum. Çeşitli konularda şiirler yazmaya çalıştım. Kahramanlık, vatan, tabiat gibi konular ile dinî içerikli şiirler de yazmaya çalıştım ama bu kitabıma sadece aşk içerikli olanları seçtim.” demiş.

 

Kitap, kısa sürede imza ve şiir dinletisi ile okuyucularla buluşacak.

 

 

 

 

 

Fahrettin çelik kimdir?

 

1968 yılında Adıyaman’ın Samsat ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini bu ilçede tamamladı. Daha sonra Anadolu Üniveritesi Açık öğretim Fakültesi Halkla İlişkiler bölümünü bitirdi.

 

Gazetecilik mesleğine 1990 yılında Sabah Gazetesi muhabirliği ile başladı. Bir süre Anadolu Ajansı ve Türk Haber Ajansı Muhabirliği yapan Fahrettin Çelik, daha sonraki yıllarda Adıyaman’ın çeşitli yerel gazetelerinde muhabirlik, haber müdürlüğü, yazı işleri müdürlüğü ve köşe yazarlığı yaptı.

 

Adıyaman’da Olay Gazetesi Genel Koordinatörü, GAP Olay Gazetesi Yazı İşleri Müdürü, GAP Gazeteciler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Cemiyet Genel Sekreterliği, Samsat-Der Yönetim Kurulu Başkanlığı, TEMA Vakfı Samsat İlçe Gönüllü Sorumluluğu ve İhlas Haber Ajansı Samsat Muhabirliği görevlerini yürütmektedir.

Ayrıca kendisine ait “Samsat Haber” isimli bir haftalık gazete ve www.samsathaber.com isimli internet sitesi bulunmaktadır.

 

GAP Gazeteciler Birliği tarafından 2011 Yılında Adıyaman'da En Başarılı Gazeteci ödülü, 2013 yılında ise Ankara 1. Uluslararası Kültür ve Sanat Şöleni kapsamında başarılı yazar ödülü verildi. Adıyaman’da Olay Gazetesi ve birçok haber sitesinde köşe yazarlığı yapan Çelik, evli ve altı çocuk babasıdır.

 

Şairler Antolojisinde “Yollardayım – 1” isimli şiiri yayınlanan, “İnsanca Yaşama Bilinci” ve “Samsat’ta Bir Gül – Safvan b. Muattal” isimli iki adet basılmış kitabı bulunan Çelik’in şiir ve roman çalışmaları devam etmektedir.

 

 

 

 




Gönderen Editör, Perşembe, 28 Ağustos 2014 10:05, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri