Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERADIYAMAN'DA 81 İLDE 81 ORMAN PROJESİ AMACINA ULAŞIYOR   
ADIYAMAN'DA 81 İLDE 81 ORMAN PROJESİ AMACINA ULAŞIYOR

          Küresel ısınma ve sera gazlarının atmosferde hızla artması karşısında sorumluluk taşıyan kurumların işbirliği ile ülke genelinde hayata geçirilen '81 İlde 81 Orman' Projesinin amacına ulaştığı bildirildi.

          Orman ve Su İşleri Bakanlığı, TEMA Vakfı ve İş Bankası'nın ortaklaşa yürüttükleri '81 İlde 81 Orman' isimli projesi kapsamında Adıyaman'ın Samsat ilçesinde bulunan Sahabe Safvan bin Muattal kabri mevkisinde oluşturulan ormandaki ağaçların bakımlarının halen yapılması ve korunması neticesinde büyüdükleri belirtildi.

          Adıyaman Orman İşletmesinde görevli Orman Mühendisi Abdurrahman Ayhan, İş Bankası Adıyaman Şubesi Müdürü Cengizhan Yurdakonar ve TEMA Vakfı Samsat Sorumlusu Fahrettin Çelik, oluşturulan ormanı gezerek incelediler.

          Adıyaman Orman İşletmesinde görevli Orman Mühendisi Abdurrahman Ayhan 2010 yılında bu alanda 30 bin kızılçam, fıstıkçamı, servi, alıç, meşe ve badem gibi çeşitli cinslerde ağaç dikildiğini, bu tarihten beri bakım ve tamamlama çalışmaları yürütüldüğünü belirterek ağaçların büyüdüklerini belirtti.

          İş Bankası Adıyaman Şubesi Müdürü Cengizhan Yurdakonar ise yaptığı açıklamada, "Çevrenin korunması ve başta çocuklar olmak üzere halkımızın çevre konusunda bilinçlendirilmesi amacıyla Bankamız, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve TEMA Vakfı ile birlikte 2008 yılı sonunda “81 İlde 81 Orman” projesini hayata geçirdi. Bu kategoride Adıyaman ilinde de Sahabe mevkisinde 30 bin fidanı toprakla buluşturduk ve bakımlarını yaptırmaktayız. Bu alanda güzel bir ormanın meydana geldiğini mutlulukla izlemekteyiz. Emeği geçenleri kutluyoruz." dedi.

          TEMA Vakfı Samsat Sorumlusu Fahrettin Çelik ise yaptığı açıklamada ülkemizde her yıl yaklaşık 3 bin hektar orman alanının yangınlara maruz kaldığını belirterek orman varlığımızın genişletilmesi gerektiğini belirtti.

          Çelik, "Erozyon ile mücadele, karbon tutumunun artırılması, ormansızlaşma konusunda toplumun dikkatinin çekilmesi ile orman ve fidan dikme sevgisini çocuklara katmak amacıyla yola çıkılan proje başarılı sonuçlar doğurmaktadır. Ormansızlaşmanın küresel ısınmanın artışındaki rolü düşünüldüğünde orman alanlarının korunması ve artırılması amacıyla gerçekleştirilen bu projenin önemi daha anlaşılır hale gelmiştir. Adıyaman'da oluşturulan ormanın Samsat ilçesine düşünülmesi bizleri ayrıca mutlu etmiştir. Emeği geçen kişi ve kurumlara Vakfımız adına teşekkür ediyorum.

          Adıyaman’ın ciğerleri durumundaki Karadağ Hatıra Ormanı, Palanlı mevkisinde çıkan orman yangınlarının kendilerini derinden üzdüğünü kaydeden Çelik, Adıyaman halkının ormanı söndürmesindeki duyarlılığının, ağaç dikme ve korunması projeleri ile devam etmesi çağrısında bulundu.

 

 

 

 




Gönderen Editör, Salı, 26 Ağustos 2014 06:34, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri