Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSATLI BAYANLAR ŞANLIURFA'YI GEZDİLER…   
SAMSATLI BAYANLAR ŞANLIURFA'YI GEZDİLER…

         Samsat’ta yürütülen "Bakır Kınalı Ellerde Can Bulsun" projesi kapsamında 35 bayan Şanlıurfa’yı gezdiler.

 

          Samsat Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yürütülen ve GAP Kırsal Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edilen "Bakır Kınalı Ellerde Can Bulsun" projesi kapsamında, Samsatlı bayanlar Şanlıurfa’nın tarihi ve turistik yerlerini gezerek stres attılar.

 

          Samsat Halk Eğitim Merkezinde kurs gören bayanlar Şanlıurfa gezisi kapsamında; büyük alışveriş merkezleri, Bakırcılar Çarşısı, Kapalı Çarşı, Eyyüp Peygamber makamı, Balıklı Göl diye adlandırılan Halil’ür Rahman Gölü, Ayn Zeliha Gölü, Hz. İbrahim’in Doğduğu Makam olan Mevlid-i Halil Mağarası, Tarihi Urfa Sokakları gibi tarihi ve turistik yerleri gezdiler.

 

          Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Samsat Kaymakamı İsmail Sündük, proje ile bayanların sosyal hayatta olması gereken yerde olabilmeleri ve kırsal kalkınmaya katkı sunulmak istendiğini belirterek, hazırlanan projelere geziler eklenerek bu amaca hizmet etmek istediklerini ifade etti.

 

          Kaymakam Sündük, “GAP İdaresince finanse edilen bu projemiz kapsamında Erzincan'dan usta öğreticiler getirdik. Bayanlar kısa sürede bakır işlemeciliğini öğrenerek, piyasadan sipariş alabilecek seviyeye geldiler. Bayanların iş sahibi olabilmeleri, ekonomik ve sosyal hayatta yerlerini alabilmeleri, kırsal kalkınma ve dolayısıyla toplumsal refahın artmasına katkı sunacaktır. Projelerimizdeki gezi programları ise stres atma, pazarlama yöntemlerini öğrenme, yeni alanların keşfedilmesi ve daha çok sosyalleşmeyi sağlayacaktır.  Bu nedenle bu tür projelerin desteklenmesi gerektiğine inanıyoruz.” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Perşembe, 22 May 2014 07:18, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri