Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERŞEHİT AİLESİNE ZİYARET…   
ŞEHİT AİLESİNE ZİYARET…

        18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü  münasebetiyle Adıyaman’ın Samsat ilçesinde Göltarla köyünde Kıbrıs Şehidinin ailesi ziyaret edildi.

        Samsat ilçesi Göltarla köyünden İbrahim Halil Taşkın’ın 1974 yılında yapılan Kıbrıs Barış Harekâtında şehit olması nedeniyle şehidin babası ve ailesi köydeki ikametgâhında ziyaret edilerek şehitler günü kutlandı.

        Ziyarete Samsat Kaymakamı İsmail Sündük, İlçe Emniyet Amiri Mustafa Kalaycı ve diğer daire amirleri katıldılar.

         Kaymakam İsmail Sündük yaptığı açıklamada, yakın tarihimizde Kıbrıs adasında barışı tesis etmek amacıyla yapılan harekatta canını feda eden şehidimizin ailesini ziyaret ederek, bir anlamda şehitlerimize minnet duygularımızı yansıtmak istediklerini ifade etti.

         Kaymakam Sündük, “Birinci Dünya Savaşı'na o günün müttefiklerimizle birlikte Osmanlı Devleti olarak katıldığımız savaş içinde kazandığımız Çanakkale Zaferi, düşmanın gücü karşısında direncimizin gösterilmesi ve yurdu korumanın kutsal mücadele destanının yazılması açısından önemlidir. Hangi savaşta veya mücadelede olursa olsun bu vatan için canını feda eden her bir şehidimize minnet borcumuz vardır. Yakın tarihimizde Kıbrıs adasındaki barış harekatımızda da bir çok Mehmetçiğimiz ve vatan evladı şehit olarak, yüce makama eriştiler. Burada şehit olan bir Mehmetçiğimiz de Samsat ilçesi Göltarla Köyünden İbrahim Halil Taşkın’dır. Bu şehidimizin ailesini ziyaret ederek, onların yanında olduğumuzu belirtmek istedik. Devlet kurumları olarak onlara imkânlar ölçüsünde yardımcı olma zorunluluğumuz var. Bu güzel vatanımızda huzur içerisinde yaşayışımızı şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Şehitlerimize rahmet, aileleri ve gazilerimize minnetle şükranlarımızı arz ediyoruz” şeklinde konuştu.

         Samsat Müftü Vekili Harun Doğan ise ayet ve hadisler ışığında şehitlik makamı hakkında bilgiler vererek dua etti.

 




Gönderen Editör, Salı, 18 Mart 2014 06:54, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri