Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSATLI ÖĞRENCİLER SAĞLIK TARAMASINDAN GEÇİRİLDİ   
SAMSATLI ÖĞRENCİLER SAĞLIK TARAMASINDAN GEÇİRİLDİ

          Samsat ilçesinde eğitimlerini sürdüren ilk ve ortaokul öğrencileri sağlık taramasından geçirildi.

          Samsat Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından Samsat ilçe merkezi ve bağlı köylerinde öğrenim gören ilk ve ortaokul öğrencileri genel sağlık taramasından geçirilerek, erken tedavinin yolları arandı.

          Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Samsat İlçe Milli Eğitim Müdürü Fethi Yalçın, öğrencilerin göz, diş, cilt ve iç hastalıkları gibi birçok alanda sağlık taramasından geçirildiğini, gerekli görülmesi halinde velilerle görüşülerek öğrencilerin ilgili sağlık kuruluşuna yönlendirildiğini belirtti.

          Yalçın, "Öğrencilerin şikayetleri de dikkate alınarak, genel bir sağlık taraması yaptırıldı. Buradaki amacımız erken teşhis koymak, doktora sık gitmeyen öğrencilerin muayenelerini sağlamak ve eğer hastalıkları varsa bir an önce tedaviye başlayarak, daha kolay hastalıktan kurtulmasını önlemektir. Bulaşıcı hastalıkların tespit edilmesiyle de diğer sağlıklı öğrencilere bulaşmadan tedavi etmek amacıyla bütün öğrencilerimizi genel bir taramadan geçirdik. Tarama çalışması ile birlikte sağlık ekipleri tarafından özellikle göz ve ağız sağlığı ile temizlik konusunda bilgiler vererek bir yandan da bilinçlendirme çalışmaları yapılmaktadır. Bu konuda özveri ile çalışan İlçe Sağlık Müdürlüğü'nde görevli doktor ve diğer personeline teşekkür ediyoruz" dedi.

 

 




Gönderen Editör, Cuma, 06 Aralık 2013 07:43, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri