Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT’TA BAKIRCILIK BAYANLARA İŞ ALANI OLDU   
SAMSAT’TA BAKIRCILIK BAYANLARA İŞ ALANI OLDU

         Samsat Kaymakamlığının koordinesinde Adıyaman İş-Kur İl Müdürlüğü ile Samsat Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile hazırlanan Bakır İşlemeciliği Kursuna ilgi artınca yeniden kurs açıldı.

  

GAP Bölge Kalkınma İdaresince desteklenen ve Samsat Köylere Hizmet Götürme Birliği ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün işbirliği ile yürütülen, Erzincan’da büyük bir sektör durumunda olan bakır el işleme sanatı Samsat ilçesinde de ilgi gösterilen bir sektör haline geldi.

  

Bakırcılık projesi kapsamında eğitim alan bayanların artık sipariş almaya başladıklarını belirten Samsat Kaymakamı İsmail Sündük, Samsatlı bayanların işledikleri ürünlerin gönül rahatlığı ile pazarlandığını, artık bakırcılığın Samsat ile özdeşleştiğini belirtti.

   

Kaymakam İsmail Sündük, “Özellikle bayanlarımızın ailelerine ekonomik anlamda da katkı sunmaları, el becerilerini geliştirirken daha çok sosyalleşmeleri ve toplumdaki bütün bireylerin aynı oranda fırsatlardan faydalanmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Toplumda dezavantajlı grupların kalmaması en büyük hedefimizdir. Bu nedenle bakırcılık projesini önemsiyoruz. Projenin başarıya ulaşması için Erzincan’dan kurs hocası getirdik. Önce İş-Kur destekli proje uyguladık. Şimdi ise GAP’tan projemiz kabul gördü ve Valiliğimiz ile protokol imzalandı. Kurslarımızda saat, bakır tepsi, semaver, çaydanlık gibi pek çok hediyelik ürün ve süs eşyası yapılmaktadır. Bayanlar evlerinde de bu işi yaparak aile ekonomilerine katkı sunabileceklerdir. Bu konuda bizlere destek ve yardımlarını esirgemeyen Sayın Valimiz Mahmut Demirtaş ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sayın Sadrettin Karahocagil ile emeği geçen diğer ilgililere teşekkür ediyorum. ” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Salı, 26 Kasım 2013 14:13, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri