Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT SULAMA BİRLİĞİNDEN AF ÇAĞRISI   
SAMSAT SULAMA BİRLİĞİNDEN AF ÇAĞRISI

         Samsat Sulama Birliği Başkanı Mustafa Fırat, Samsat ilçesinde enerji borcu nedeniyle arazilerin sulanamadığını belirterek, elektrik borçlarının affedilmesini istedi.

 

Milyarlarca liralık yatırım ile kurulan Samsat Sulama Pompaj istasyonlarının, elektrik enerji borcu nedeni ile çalıştırılamadığını belirten Fırat, Tedaş ve Akedaş'a 6 yıldan beri biriken 2 milyon TL borcu bulunduğunu belirtti.

 

Elektrik borcundan dolayı enerjinin kesilmesi ile çiftçilerin zor durumda kaldığını belirten Fırat, binlerce dönüm arazinin susuz kaldığını ve özellikle meyve bahçelerinin kurumaya terk edildiğini söyledi.

 

Samsat Sulama Birliği Başkanı Fırat, kendisinin yaklaşık 1 aydan beri başkanlık görevine seçildiğini ve kooperatifin borcundan dolayı sulama yapılamadığını belirterek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın borçlarına 'af' getirmesini istedi.

 

Fırat, "Samsat ilçesine şuan 28 bin dönüm sulanabilecek kapasitede kanal ve şebeke yapılmıştır. Ama maalesef kooperatifin 6-7 yılda 2 miilyon TL enerji borcu oluşmuş. Enerji pahalı olması nedeniyle bu birlik bu parayı ödeyememiştir. Ödeyemediği için devlet büyüklerimize, Başbakanımıza bu borcumuzun 'af' edilip, suyumuzun verilmesini istiyoruz.

 

Çünkü Samsat ilçesi Atatürk Barajının altında kalan bir ilçemizdir ve hep göç verdi. Şuan Akedaş enerjiyi kestiği için sulama yapamıyoruz. Yine göç yaşanabilir. Bizim kanallarımız arızalı. Kanalların bakım ve onarımı için Akedaş'ın enerji vermesiyle bir iki günlük su verilmesi lazım. Kanalların çalışabilir hale getirelim. Maalesef, 2 bin dönümlük meyve bahçemiz kurudu. Bu hem Türkiye için hem Adıyaman için milli servettir. İki seneden beri sulama yapamıyoruz.” şeklinde konuştu.

 

Samsat Kaymakamı İsmail Sündük ve Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş’ın sorunun çözümü için yoğun çaba harcadıklarını belirten Sulama Birliği Başkanı Mustafa Fırat, Mardin'den, Şanlıurfa'ya birçok ilde enerjiyle ilgili yüzde 60'a varan hibe adı altında indirim yapılmasına rağmen, Samsat ilçesinde bunun uygulanmadığını iddia etti.

 

Fırat, borcumuzu bir sefere mahsus sıfırlanmasını istediklerini ve bundan sonra borçlarını düzenli olarak ödeyeceklerini belirterek, Devletin milyarlarca lira değerindeki yatırımının çürümeye terk edilmesinin yöre insanını göçe mecbur bırakacağını sözlerine ekledi.




Gönderen Editör, Çarşamba, 11 Eylül 2013 10:26, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri