Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT’TA SAĞLIK İÇİN HAREKET EDİLDİ…   
SAMSAT’TA SAĞLIK İÇİN HAREKET EDİLDİ…

         Adıyaman’ın Samsat ilçesinde, bulaşıcı olmayan hastalıkların meydana gelmesinde risk faktörlerinden biri olan fiziksel inaktiviteye vatandaşların dikkatini çekmek ve farkındalığını artırmak amacı bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

 

Sağlık Bakanlığı öncülüğünde kutlanan “Halk Sağlığı Haftası” nedeni ile belirlenen “Sağlık İçin Hareket Edelim” ana teması çerçevesinde; devlet hastanesinde bir stand açılarak vatandaşlara konu ile ilgili bilgiler verildi.

 

Bunların dışında, Samsat Kaymakamı İsmail Sündük’ün de katıldığı halk yürüyüşü gerçekleştirildiği, yine Kaymakam İsmail Sünd6ük’ün de katıldığı İlçe Emniyet Amirliği ve Devlet Hastanesi personeli arasında futbol karşılaşması düzenlendiği, sağlık personeli arasında masa tenisi turnuvası düzenlendiği ve vatandaşlara eğitici broşürlerin dağıtıldığı bildirildi.

 

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Samsat Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Yakup Polat, bulaşıcı olmayan hastalıkların önlenebilir nitelikte olduklarını belirterek, fiziksel aktivitenin sağlık açısından önemli olduğu ve birçok rahatsızlığı önlemede önemli rol oynadığını vurguladı.

 

Polat, “Kalp hastalıklarının, inmelerin, diyabetin ve kanserlerin üçte birinden fazlası tütün kullanımı, sağlıksız beslenme, fiziksel hareketsizlik ve alkol kullanımı gibi davranışsal risk faktörlerinden kaynaklanıyor. Bundan dolayı tüm halkımıza her gün en az 30 dakika yürüyüş yapmayı öneriyoruz. Hafta boyunca bu konuya dikkat çektik. Sayın Kaymakamımız da bizleri destekledi ve her etkinliğimizde bizleri yalnız bırakmadılar. Kendilerine şükranlarımızı arz ediyor, etkinliklerde emeği geçenlere ise teşekkür ediyoruz.” dedi.

 

 

 

 




Gönderen Editör, Çarşamba, 11 Eylül 2013 08:45, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri