Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT STK’LARI KATLİAMLARI KINADILAR...   
SAMSAT STK’LARI KATLİAMLARI KINADILAR...

           Adıyaman'ın Samsat İlçesinde kbulunan sivil tpolum kuruluşları dünyanın farklı yerlerinde yapılan katliamları kınamak için bir araya gelerek basın açıklaması yaptılar.

 

Samsat minibüs durağı önünde ortak bir basın açıklaması yapan platform üyeleri ve Samsatlıu vatandaşlar, ortak ses olarak dünyadaki tüm katliamların aynı olduklarını bunun rengine bakmadan hepsini kınadıklarını söylediler.

 

Platform adına basın açıklamasını yapan Diyanet-Sen Samsat temsilcisi Cemal Tanyıldız, dünyanın neresinde olursa olsun, kimden gelirse gelsin, hangi gerekçe ile yapılırsa yapılsın, dini, ırkı ve coğrafyası ne olursa olsun insana karşı yapılan her türlü zulüm, işkence, vahşet, darbe, haksızlık, öldürme eylemleri ve her türlü insan hakkı ihlaliini, hiçbir şekilde hoş  görülemeyeceğini, hatta tarafsız kalınamayacağını belirtti.

 

Tanyıldız açıklamasında şunları söyledi; ''Son 40 yılda özellikle Filistin’de, Çeçenistan’da Afganistan’da Bosna’da Cezair’de, Hama’da, Rojava’da, Hocalı’da, Halepçe’de Bağdat’ta Keşmir’de Eritre’de Sudan’da Doğu Türkistan’da Arakan'da, Irak’ta Suriye’de ve Mısır’da insanlara, hayvanlara hatta diğer canlılara reva görülmeyen mezkur kötü muamelelerde bulunulmuş bir gecede yaşlı-genç, kadın-erkek ayrımı yapmada sayıları binleri aşan masum insanlar katledilmiş, insanların secdede en savunmasız anında ibadethaneler yağmalanmış, insanlığın maddi ve manevi değerleri ayaklar altına alınmıştır. msatta bulunan bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlar olarak bunları şiddetle kınıyor, şiddetin sona ermesi için ilgililerin harekete geçmesini istiyoruz.'' dedi.

 

Yapılan basın açıklamasının ardından, dua eden kalabalık tekbir ve sloganlarla ABD ve İsrail’i kınayarak sessizce sağıldılar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Pazar, 01 Eylül 2013 08:06, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri