Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERADIYAMAN MİLLETVEKİLİ MURTAZA YETİŞ SAMSATLILARLA BULUŞTU   
ADIYAMAN MİLLETVEKİLİ MURTAZA YETİŞ SAMSATLILARLA BULUŞTU

 

        Adıyaman Milletvekili M. Murtaza Yetiş, Samsat ilçesini ziyaret ederek, yürütülen çalışmaları yerinde inceledi ve yetkililerden bilgi aldı.

 

Bazı İl Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Samsat ilçesine gelen Adıyaman Milletvekili M. Murtaza Yetiş, ilk olarak Ak Parti İlçe Teşkilatını ziyaret ederek, burada kendisini bekleyen vatandaşların Ramazan ayı ve bayramını kutladı.

 

Ak Parti Samsat İlçe Başkanı Abdulkadir Aslan, yaptığı konuşmasında Samsat ilçesinin kalkınması için var güçleri ile çalıştıklarını, Adıyaman Milletvekillerinin talepleri karşılama noktasında üzerlerine düşen görevi layıkıyla yerine getirdiklerini belirterek, Samsat ilçesinde yaşanan sıkıntılar ve yapılması gerekli olan çalışmalar hakkında bilgi sundu.

 

Milletvekili M. Murtaza Yetiş ise yaptığı konuşmasında, Samsat ilçesinde bulunan Sahabe Safvan b. Muattal’a yakışacak bir ilçe olması için Samsat’a yapılması gereken bütün hizmetleri yerine getireceklerini kaydetti.

 

Sahabe Safvan b. Muattal kabrinin Kültür ve Turizm Bakanlığı “İnanç Turizmi Merkezleri” haritasına alındığını belirterek, turizm hareketliliği bakımından çok önemli olan Dünya Turizm Merkezleri” haritasına alınması için girişimlerde bulunulduğunu kaydeden Yetiş, Sahabe kabrinin bu bölge için önemli bir değer olduğunu söyledi.

 

Yetiş, “Şu anda Mısır ve Suriye başta olmak üzere dünyanın birçok yerinde Müslümanlar özgürlük ve bağımsızlıkları için, insan hakları ve demokrasi için mücadele vermektedirler. Son günlerde Suriye ve Mısır’da katliam denebilecek seviyede Müslüman şehit edilmektedir. Ülkemizdeki küçük bir grubun protestolarını, abartarak dünyaya duyuran, ciddi paralar harcayarak ilanlar veren bazı güçler, Suriye ve Mısır’daki yaşlı, kadın, çocuk demeden yüzlerce sivil halkın öldürülmesi karşısında kafalarını kuma gömüyorlar. Bazı sanatçı geçinen kimseler doğaya karşı güya duyarlılıklarını sergilerken, insan hayatı için kullarını kıpırdatmıyorlar. Türkiye olarak dünyaya demokrasi dersi veriyoruz. Güçlünün yanında değil, haklının yanındayız. Ak Parti’nin farkı budur. Adıyaman genelinde olduğu gibi Samsat ilçesinde de yatırımlarımıza hız verdik. İki okulumuzun tamamlanması ile birlikte eğitimde önemli bir gelişme kat edilecektir. Sağlık alanında hayale gelmeyecek çalışmalar yaptık.” dedi.

  

Parti teşkilatı ziyaretinden sonra esnafları gezen ve sıkıntılarını dinleyerek, bayramlaşan Yetiş ve beraberindekiler, daha sonra Samsat Kaymakamı İsmail Sündük’ü makamında ziyaret ederek bir süre görüştüler.

 

Kaymakam Sündük’ten ilçede yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler alan Milletvekili Yetiş, Samsat ilçesinde çalışmak isteyen, ekip ruhuyla hareket eden ve kısa sürene başarıya ulaşan yöneticilerin varlığından mutlu olduklarını ifade etti.

 

SAMSAT’A YENİ BİR DEVLET HASTANESİ YAPILACAK…

 

          Samsat Kaymakamı İsmail Sündük ile birlikte yapımı devam eden İmam Hatip Lisesi ve Samsat Devlet Hastanesini ziyaret eden Yetiş ve beraberindeki heyet, sağlık personelinin bayramını katladı ve hastalara geçmiş olsun dileğinde bulundular.

 

Sağlık personeli için yaptırılan lojman binasını gezen Yetiş, Nüfusu az olmakla birlikte Sahabe’ye yoğun ziyaretçi akını olduğunu bu nedenle Samsat ilçesindeki hastanenin yetersiz olduğunu belirterek, 10 yataklı, içerisinde modern tıbbi alet ve donanımın olduğu, ameliyathane ve doğum odasının olduğu tam teşekküllü bir hastane yapılacağını müjdeledi.

 

Bu hastanenin yapılması ile birlikte Samsat ilçesinde sağlık sorunların daha da azalacağını ve Adıyaman’daki sağlık kuruluşlarının yükünün hafifleyeceğini belirten Yetiş, sağlıkta Adıyaman’ın çok iyi noktada olduğunu vurguladı.

 

Son olarak Samsat Belediyesini ziyaret eden Yetiş ve beraberindekiler, Belediye Başkanı Yusuf Fırat’tan ilçe ile ilgili bilgiler aldılar.

 

Belediye Başkanı Yusuf Fırat yaptığı açıklamasında, geliri çok fazla olmayan küçük belediyelerin daha da güçlendirilmesi için çalışmalar yürütülmesi gerektiğini belirterek, turizm kenti olan Samsat’a Kültür ve Turizm Bakanlığı nezdinde yardım yapılması gerektiğini ifade etti. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Çarşamba, 07 Ağustos 2013 09:18, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri