Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERORUÇ NEDENİ İLE SAHABE’DEKİ CAMİ İNŞAATINA GECE DEVAM EDİLİYOR…   
ORUÇ NEDENİ İLE SAHABE’DEKİ CAMİ İNŞAATINA GECE DEVAM EDİLİYOR…

Adıyaman'ın Samsat ilçesindeki Hz. Safvan bin Muattal'ın kabrinin bulunduğu yerde Sahabe Projesi'nin ilk ayağı olan caminin yapımına oruç nedeni ile gece devam ediliyor.

 

Geniş olarak planlanan Sahabe Projesi kapsamında yapımına başlanan ve temeli Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in attığı cami inşaatının temel kısmının ihale edildiği ve çalışmaların aralıksız sürdürüldüğü belirtildi.

 

Çalışmaları yerinde inceleyen Samsat Kaymakamı İsmail Sündük, oruç nedeni ile işçilerin çalışamadıklarını, bu nedenle işlerin aksamamı için çalışmaların gece, projektörlerin altında devam ettiğini belirtti.

  

Kaymakam Sündük yaptığı açıklamada, daha önce 156 dönümlük olan proje alanının yapılan çalışmalar ile bin dönüme çıkardıklarını, bu alanların tapu tescil, ifraz ve parselleme işlemleri için Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş’ın özel gayretleri olduğunu kaydetti.

 

Bu alana cami, şadırvan, kurban kesim yeri, dükkânlar, otoparklar, çeşmeler, piknik alanları tuvaletler, araç ve yaya yolları ile yeşil alan düzenlemeleri yapılacağını ifade eden Samsat Kaymakamı İsmail Sündük, külliyenin bitmesi ile birlikte bu bölgede çok ciddi manada turizm hareketliliği olacağını ifade etti.

 

Kaymakam Sündük şunları söyledi;

 

“Yapılmakta olan camimiz, bölgenin en büyük camisi olacak ve 5.250 m² alanı ile 10 bin kişiye hizmet verecektir. Cami ile birlikte yapılacak konferans salonu birçok sosyal faaliyete ev sahipliği yapacak, böylece, bilim, kültür ile birlik ve beraberliğimize olumlu katkılar sağlayacaktır. Külliyenin tamamlanması ile birlikte Adıyaman ve Samsat ilçemiz bir cazibe merkezi haline gelecektir. Bu devasa projenin yapımı bizlere heyecan vermektedir. Bir an önce bitirilmesi için ise gerekli çalışmalar yürütülmektedir. Hatta Ramazan ayı olması nedeni ile çalışmalara gece devam edilmektedir. İnşallah mümkün olabilecek en kısa zamanda çalışmalar tamamlanarak vatandaşlarımızın istifadesine sunulacaktır.”

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Perşembe, 01 Ağustos 2013 07:03, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri