Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT KAYMAKAMI MAHMUT KAŞIKÇI "BU VATANI KANLARI İLE KURTARAN ATAMIZIN EMANETİNE SAHİP ÇIKMALIYIZ"   
SAMSAT KAYMAKAMI MAHMUT KAŞIKÇI "BU VATANI KANLARI İLE KURTARAN ATAMIZIN EMANETİNE SAHİP ÇIKMALIYIZ"

              Samsat ilçesinde İstiklal Marşımızın milli marş olarak kabul edilişinin 86. yılı törenlerle kutlandı.

              Samsat Kaymakamlığı Cumhuriyet Konferans Salonunda yapılan törene Samsat Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Belediye Başkanı Abdulkadir Aslan, kamu kurum ve kuruluş amirleri ile öğrenciler katıldı.

               Törende Mehmet Akif Ersoy’un hayatı video gösterisi ile anlatıldı. Edebiyat Öğretmeni Yusuf Fırat “Çanakkale Şehitlerine”, Edebiyat Öğretmeni Mehmet Tepe ise “Bülbül” isimli şiirleri okudular. Samsat Lisesi öğrencisi Hatice Tor “İstiklal Marşı 86 yaşında” isimli kompozisyonu, Zeynep Temel ise “Genç Bir Adam Olarak Akif” isimli kompozisyonu okudular.

                Beş yaşındaki Samsat ilçesinde “Küçük İrem” diye tanınan İrem Erturan elinde Türk Bayrağı ile İstiklal Marşının 10 kıtasını şiir olarak okudu ve büyük alkış aldı. Küçük İrem’i Kaymakam Kaşıkçı ödüllendirdi.

                Kaymakam Kaşıkçı yaptığı açıklamada “Bu vatanı kanları ile kurtaran atamızın emanetine sahip çıkmalıyız. Mehmet Akif ‘Bu millete bir daha istiklal marşı yazmak nasip olmasın’ temennisini yeniliyoruz. İstiklal Marşımız milli birlik ve beraberliğimizin bir sembolüdür” şeklinde konuştu. 

            Okullarda yapılan şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlerin ödüllerinin verilmesi ile program sona erdi.




Gönderen Editör, Salı, 13 Mart 2007 07:22, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri