Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT’TA AYASOFYA’NIN CAMİ YAPILMASI KAMPANYASINA DESTEK…   
SAMSAT’TA AYASOFYA’NIN CAMİ YAPILMASI KAMPANYASINA DESTEK…

         Adıyaman’ın Samsat ilçesinde, “Zincirler Kırılsın Ayasofya Camii Olarak Açılsın” sloganıyla başlayan imza kampanyası için Anadolu Gençlik Derneği Samsat Şube Temsilciliği tarafından kampanya başlatıldı.

  

Anadolu Gençlik Derneği Samsat Şube Başkanı Hamza Özer Ayasofya, üzerinde yaşadığımız bu diyarın İslam beldesi olduğunun bir sembolü olduğunu söyleyerek Ayasofya’nın tekrar hizmete açılması için tüm Türkiye’de olduğu gibi Samsat ilçesinde de imza kampanyası başlattıklarını açıkladı.

  

Özer “İstanbul fethedildiğinde Fatih Sultan Mehmet tarafından camiye dönüştürülen Ayasofya hem fethin sembolü, hem de adaletin zulme karşı üstünlüğünün bir timsalidir. 482 yıl cami olarak Müminlerin gözbebeği olan Ayasofya 24 Kasım 1934’te bir oldubittiyle müze haline getirilmiştir. Alınan bu karar yanlış karardır. İstanbul İslam’ın başşehridir. Ayasofya Camii de İstanbul’un sembolüdür. Fethin sembolüdür. Mukaddes bir binadır. Müminlerin bir mabedidir. Bir kez cihetini Beytullah’a dönmüş bir yapıdır. Milletimizin arzusu Ayasofya Camii’nin minarelerinde ezan sesini yeniden duymak, Ayasofya Camii’nde Alemlerin Rabbi’nin huzuruna yeniden durmaktır.” şeklinde konuştu.

  

Ayasofya’nın yeniden ibadete açılması için 15 Nisan- 17 Mayıs tarihleri arasında ülke genelinde “İmzanla zincirlerini kır” adlı bir kampanya başlattıklarını söyleyen Özer, Hedeflerinin ülke genelinde 10 milyon imzaya ulaşmak olduğunu sözlerine ekledi.

 

 

 




Gönderen Editör, Perşembe, 25 Nisan 2013 07:06, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri