Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERHOLSTEİNLİ OKUL MÜDÜRÜ HOLSTEİN İNEKLERİNİ ANLATIYOR   
HOLSTEİNLİ OKUL MÜDÜRÜ HOLSTEİN İNEKLERİNİ ANLATIYOR

              Almanya’nın Holstein eyaletinde sekiz yıllık temel eğitimden sonra 4 yılda çiftçi yetiştiren okulun müdürü olarak görev yapan Manfred Neumann kendi memleketinin yetiştirdiği Holstein ırkı inekleri anlatmak üzere geldiği Adıyaman’ın Samsat ilçesinde çiftçilere eğitim seminerleri veriyor.    

         Samsat Çiftçi Eğitim Merkezinde verilen eğitim seminerine Alman veteriner hekim Dr. H. Rüdiger Wolf ile birlikte ve çevirmen öğretmen Ahmet Polat’ın başarılı tercümesi ile verilen seminere 100’e yakın hayvan yetiştiricisi katılıyor.            

             Almanya ve diğer AB ülkeleri ile ABD’ deki hayvancılık ile bu yörede yapılan hayvancılığı karşılaştıran Alman uzmanlar, AB standartlarında üretim yapılamadığını ifade ettiler. Uzmanlar Amerika’nın Arızona eyaletinde 6 bin holtsetin ırkı inek üzerinde yaptıkları incelemede 300 günde, bir inekten 12 bin kg. süt elde edildiğini, bu rakamın Türkiye’de 4 bin kg. olduğunu, üstelik yöre ikliminin aynı olduğunu ve Samsat ilçesinde de hedefin ilk etapta en az 6 bin kg. olduğunu ifade ettiler.

  

            AB’ ye aday ülke olan Türkiye’nin diğer ülkelerle her alanda olduğu gibi modern hayvancılıkta da rekabet edebilmeleri için bilimsel üretim yapılmasının şart olduğunu belirttiler. 

            M. Neumann yaptığı açıklamada Samsat ilçesinde Kaymakamlık bünyesindeki proje çerçevesinde yürütülen süt inekçiliği tesislerinin modern olduğunu belirtti. Neumann “gebe düveler doğum yapmaya başladı. Buzağılar sağlıklı ve anaları dengeli bir şekilde verilen yem ile her gün daha da iyiye gidiyorlar. Bu hayvanlardan günde en az 25 kg. süt elde edilmesi gerekiyor. Hijyenik kurallara özen gösteriliyor. Çiftçiler buradaki teorik ve uygulamalı eğitimle edindikleri bilgilerle modern hayvancılık yapacaklardır.” dedi.

  

SAMSAT AB PROJESİ HAYVANCILIKTA BİR MODEL OLACAK            

              Samsat Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı ise yaptığı açıklamada “Biz ilçe Kaymakamı olarak, devlete ait ve millet adına yetki kullanırken, para harcarken, yerel ve ulusal düzeyde kalkınma ve büyümenin gerçekleştirilmesi, halkın refah düzeyinin arttırılması için omuzlarımızdaki görev ve sorumluluğun bilincindeyiz.” şeklinde konuştu.

              Kaymakam Kaşıkçı açıklamasını söyle sürdürdü;   

          “Samsat ilçemiz Atatürk Baraj Gölünün varlığına rağmen, bu güne kadar bu sudan faydalanamamış, dolayısıyla beklenen ekonomik ve sosyal çıkışı sağlayamamıştır. Bu itibarla ilçemizde başlatılan ve bir buçuk yıl sonra bitecek olan AB Hayvancılığı Geliştirme Projesi ile ilçe insanımızın gelirini arttırma ve modern anlamda hayvancılık yapılması noktasında ciddi bir katkı sağlayacaktır. Bu proje sayesinde hayvancılık sisteminin daha modern bir yapıya kavuşturulması, bu sektörün ana geçim kaynağı haline getirilmesi ve tarım alanlarında diğer faaliyetlerinde geliştirilerek ilçede tarım sektörünü canlandıracaktır. Bizler idareci olarak vatandaşlarımızın yanında ve ilçemize katkı ve destek sağlayacak, herkesin ve her girişimin yanında ve destekçisiyiz. Dolayısıyla bu proje modern hayvancılıkta bir model olacak ve aynı zamanda ilçemizde işsizliğe çözüm olacaktır.”




Gönderen Editör, Perşembe, 08 Mart 2007 06:46, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri