Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT’TA MEHMET AKİF'İ ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ…   
SAMSAT’TA MEHMET AKİF'İ ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ…

          Adıyaman’ın Samsat ilçesinde “İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma” programı düzenlendi.

  

Cumhuriyet Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa Samsat Kaymakamı İsmail Sündük, İlçe Jandarma Komutanı J. Kd. Bşçvş. Bekir Şanaral, Belediye Başkanı Yusuf Fırat, kumu kurum ve kuruluş amir ve çalışanları ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

  

Samsat Lisesi Müdürlüğünce hazırlanan program İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşu ile başladı. Daha sonra Samsat Lisesi Edebiyat Öğretmeni Mehmet Figen tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

  

Mehmet Akif’in hayatının konu aldığı sinevizyon gösterisinden sonra öğrenciler Mehmet Akif’in çeşitli şiirlerini okuyarak, İstiklal Marşı’nın 10 kıtası şiir olarak okundu.

  

İstiklal Marşı’nın nasıl yazıldığı ve bestelendiği konusunda Müzik Öğretmeni Derya Demirci bir konuşma yaptı ve “İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy” konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere Kaymakam İsmail Sündük ve Belediye Başkanı Yusuf Fırat tarafından ödülleri verildi.

  

Program sonunda bir açıklama yapan Kaymakam İsmail Sündük, Mehmet Akif’i bir kez daha anmak ve anlamak üzere hazırlanan programda emeği geçenlere teşekkür etti.

  

Kaymakam Sündük, “Anadolu kurtuluşunun en zor günlerinde, şaşılacak bir umut ve irade gücüyle İstiklal Marşımızı kaleme alan, Milli Mücadele kahramanı, âlim, örnek şahsiyet Mehmet Akif hislerimizin tercümanıdır. Kendisini şükran ve rahmetle anarken, bu kadar duygu yüklü bir kutlama programı hazırladıkları için öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Salı, 12 Mart 2013 09:35, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri