Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERADIYAMAN VALİSİ MAHMUT DEMİRTAŞ SAMSAT İLÇESİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU   
ADIYAMAN VALİSİ MAHMUT DEMİRTAŞ SAMSAT İLÇESİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

         Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş Samsat ilçesini ziyaret ederek çeşitli incelemelerde bulundu.

 

          Vali Mahmut Demirtaş, beraberinde Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti 2. Başkanı Mazhar Bilgin, Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü ve diğer ilçe müftüleri ile birlikte Sahabe Safvan b. Muattal kabrini ziyaret ederek, 15 Nisan 2013 tarihinde temeli atılması planlanan cami yerinde incelemelerde bulunarak, teknik konularda bilgi aldılar.

 

Samsat Kaymakamı İsmail Sündük, İlçe Jandarma Komutanı J. Kd. Başçavuş Bekir Şanaral, Belediye Başkanı Yusuf Fırat ve İlçe Emniyet Amiri Mustafa Kalaycı tarafından karşılanan Vali Demirtaş, 15 Nisan’da Sahabe Camisinin temelini atacaklarını belirterek, “Temelini atacağımız bu camimiz 5250 m2 alanı ile 10 bin kişi kapasiteli olacaktır. Bununla birlikte bu alana Pansiyon, Şadırvan, Kafe-Restoran, Kurban Kesim Yeri, Dükkânlar, Otoparklar, Çeşmeler, Süs Havuzları, Piknik Masaları, Pergole ve Gölgelikler, WC'ler, Araç yolları, Yaya Yolu ve Yeydanlar, Yeşil alan düzenlemeleri ve Ağaçlandırmalar yapılacaktır.” dedi.

 

          Türkiye Diyanet Vakfı bünyesinde çevre düzenlemesi de yapılacak olan Sahabe projesine çok büyük önem verdiklerini belirten Vali Demirtaş, “Proje kapsamında çevre düzenlemesi de yapılacak olan bu alanı inanç merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz. Bu projeyi hayata geçirdiğimizde dini gün ve gecelerde yapılan ibadet ve etkinlikler burada yapılmış olacaktır. Böylece Adıyaman ilimizin inanç turizmine yönelik önemini daha da artırmış olacağız.” dedi.

 

          Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti 2. Başkanı Mazhar Bilgin ise yaptığı açıklamada, Sahabe kabrinde 700 metrekarelik bir caminin temelini atacaklarını, bu tesisin yanında işyerleri ve alt katının ise geniş bir konferans salonu yapılacağını kaydetti.

 

          Bilgin, “Caminin temel atma törenine Diyanet İşleri Başkanı Sayın Prof. Dr. Mehmet Görmez katılacak. Sayın Başbakanımız ve Başbakan Yardımcısı Sayın Bekir BOZDAĞ’ın katılımları bekleniyor. Sahabe Safvan b. Muattal hazretleri Medine’den yola çıkarak İslam adına buralara gelmiş, bu toprakları Ermeni bölgesi olmaktan kurtarmış, Müslüman olmamızı sağlamıştır. Bu zata vefa borcumuz bulunmaktadır. Bu alanı çok güzel bir külliye kazandırmanın gayreti içerisinde olacağız. İnanç turizmi ile bölgenin iç ve dış turizmini canlandırarak, kültürler arası etkileşimi sağlayacağız.” dedi.

 

    Sahabedeki incelemelerinin ardından Vali Mahmut Demirtaş beraberindeki heyet ile birlikte Samsat Halk Eğitim Merkezine geçerek, Samsat Kaymakamlığı koordinesinde, Adıyaman İş-Kur İl Müdürlüğü ve Samsat Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile bayanlara yönelik hazırlanan Bakır İşlemeciliği Kursunu ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

 

    Bayanların bir arada el sanatlarını yaptıklarını ve üretkenliklerini gören Vali Demirtaş, şahit olduğu manzaradan dolayı mutlu olduğunu belirterek, bu tür kursların yaygınlaştırılmasının yararlı olacağını kaydetti.

 

Bakır işlemeciliği projesi kapsamında eğitim alan bayanlar üzerinde Vali Mahmut Demirtaş’ın ismi ve Adıyaman Valiliği logosunun işlendiği bir adet bakır siniyi Vali Mahmut Demirtaş’a takdim ettiler.

 




Gönderen Editör, Cuma, 08 Mart 2013 12:56, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri