Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT’TA DİŞ SORUNU KALMAYACAK   
SAMSAT’TA DİŞ SORUNU KALMAYACAK

           Samsat ilçesinde diş alanında sorunları temelden çözecek projeler hayata geçirildi.

 

Samsat Devlet Hastanesi bünyesinde oluşturulan diş polikliniği, Samsat Kaymakamı İsmail Sündük, Adıyaman İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Emin Taş,  Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kutlu ve Adıyaman Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Cahit Gökalp’ın katılımı ile hizmete sunuldu.

 

Bunun yanında Adıyaman Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi tarafından, il merkezinde 4 yıldır başarı ile uygulanan “Okul Diş Hekimliği Programı” kapsamında öğrenciler Samsat ilçesindeki taramadan geçirildiler.

  

Samsat Merkez İlkokulunda diş taraması, florlu jel uygulaması ile ağız ve diş sağlığı bilinçlendirme eğitimi verildi. Eğitim verilen öğrencilere diş fırçası ve diş macunu ile fırçalama takip çizelgeleri dağıtılarak, diş fırçalaması uygulamasını başarı ile tamamlayan öğrencilere önümüzdeki zamanlarda çeşitli hediyeler verileceği duyuruldu.

 

Samsat Kaymakamı İsmail Sündük yaptığı açıklamada, Samsat ilçesinde yürütülen bu çalışmanın öğrencileri açısından faydalı bir uygulama olduğunu, özendirici bu tür çalışmaların yaygınlaştırılarak devam edilmesinin yararlı olacağını ifade etti.

 

Kaymakam Sündük, “İlçemizde yürütülen sağlık faaliyetleri vatandaşlarımızca beğeniliyor. Sağlık hizmetlerinde sıkıntıların en aza indirilmeye çalıştığını görmekteyiz. Bu anlamda gerek İl Müdürlüğü, gerekse de ilçe Müdürlüğü personelini tebrik ediyorum.” dedi.

  

İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Emin Taş ise, anaokulu ve ilkokul 1, 2, 3 ve 4. sınıflarına yönelik koruyucu ağız ve diş sağlığı hizmeti için Samsat ilçesini ziyaret ettiklerini ve ayrıca Samsat Devlet Hastanesi bünyesinde oluşturulan Diş Ünitesinin açılışını gerçekleştirdiklerini ifade etti.

 

Dr. Taş, “Öğrencilerimize ağız ve diş sağlığı konusunda geniş bilgiler vermekte, onlara diş fırçalamayı özendirici bilgiler vermekteyiz. Bu eğitimler, diş taraması ve florlu jel uygulamaları ile çocuklarımızın sağlıklı ağız ve diş yapısına kavuşmalarını hedefliyoruz. Bu sağlık bilinci ile öğrencilerimiz daha da dikkat edeceklerdir. Bunun yanında Samsat ilçemizde hizmete sunduğumuz diş polikliniği ile bundan sonra diş şikâyeti ile ilimize sevkler azalacaktır. Çünkü Adıyaman merkezde her ne uygulamalar yapılıyorsa bundan sonra Samsat ilçemizde de yapılabilecektir. Vatandaşlarımıza sunduğumuz bu hizmetlerden dolayı mutluyuz. Sağlık alanında yürüttüğümüz çalışmalarımızda desteklerini esirgemeyen Sayın Kaymakamımıza ve ilçe halkına teşekkür ediyorum.” dedi.

  

Diş Polikliniğinin açılışı münasebetiyle yapılan törende dişçi koltuğuna ilk olarak İHA Muhabiri Fahrettin Çelik oturtularak muayene edildi. Kaymakam İsmail Sündük ise olayı fotoğrafladı.

 

İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Emin Taş ve beraberindeki heyet son olarak Kaymakam İsmail Sündük'ü makamında ziyaret ederek bir süre görüştüler.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Çarşamba, 27 Şubat 2013 06:48, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri