Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT’TA BAYANLARA YÖNELİK İSTİHDAM PROJELERİ YAPILDI…   
SAMSAT’TA BAYANLARA YÖNELİK İSTİHDAM PROJELERİ YAPILDI…

         Samsat Kaymakamlığının koordinesinde Adıyaman İş-Kur İl Müdürlüğü ile Samsat Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile hazırlanan projeler için kura çekimi yapıldı.

 

Açılması planlanan Bakır İşlemeciliği, Evde Çocuk Bakıcılığı Kursu, Hasta ve Yaşlı Refakatçiliği Kursu ile Halı Dokuma Kursları için yapılan başvuruların fazla olması nedeni ile kura çekildiğini ve her kurs için 25 asil ve 10 yedek kursiyerin tespit edildiği bildirildi.

 

Samsat Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Toplantı Salonunda, İş-Kur görevlileri tarafından gerçekleştirilen kura çekim törenine Samsat İlçe Milli Eğitim Müdürü Mazhar Aktaş ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Abdulhamit Tepe ile kursiyer adayları katıldı.

 

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Samsat Kaymakamı İsmail Sündük, günümüzün ihtiyaçlarına göre düşünülen projeleri hayata geçirmekten dolayı mutlu olduklarını belirtti.

 

Kaymakam Sündük, “Bayanlara yönelik olarak yaptığımız dört projemiz İş-Kur Müdürlüğünce uygun görüldü. Bu kurslarla bayanlar alacakları teorik ve uygulamalı eğitimlerle meslek sahibi olurken, aynı zamanda günlük yevmiye alacaklar. Dört projemizle 100 bayan geçici olarak istihdam edilmiş olacaklardır. Özellikle bakırcılık projesi kapsamında eğitim alacak olan kursiyerlerimizin kısa sürede ve az bir maliyetle iş sahibi olabileceklerini, Sahabe ve Eski Samsat ile ilgili çalışmaların rağbet göreceğini düşünüyoruz. Bu nedenle Erzincan’dan kurs hocası getiriyoruz. Bayanların bu kursa ilgi duyacaklarına inanıyoruz. Halk Eğitim Merkezimizce açılan diğer kurslarımız da günümüz ihtiyaçlarına göre düşünülmüş projeler olup bu projelerin ilçemize bir hareketlilik getireceğine inanıyorum. Emeği geçen arkadaşlarıma ve İş-Kur Müdürlüğüne teşekkür ediyorum.” dedi.

 

 

 




Gönderen Editör, Çarşamba, 30 Ocak 2013 12:20, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri